Gamintojas: Douglas Laing
Kategorija: Viskis
Kilmės šalis: Škotija
Tūris: 0,7 l
Stiprumas: 53,6 % alk. tūrio
Douglas Laing Big Peat The Winter Edition Madeira Cask Finish 53,6 % alk. tūrio, 0,7 l, dovanų dėžutėje
Tai galingas, riboto tiražo išpilstymas iš legendinės Big Peat serijos, žinomos dėl ryškaus rūkymo pobūdžio ir jūrinio intensyvumo.
Išpilstytas į natūralų statinės stiprumą ir be jokių pridėtinių – ne dažytas ir ne šalto filtravimo – ši leidimo forma atspindi gryną Islay salos esmę.
Dėl Winter Edition Big Peat atsargiai parinko Madeira vyno statines, kurios anksčiau laikė trejų metų vyną iš vynuogės Tinta Negra.
Šis ypatingas brandinimas suteikia stipriam Islay maltui gilų ir maloniai saldų atspalvį, kuris puikiai dera su rūkytos salyklo bazės charakteriu.
Rezultatas – viskis, kuriame meistriškai susilieja jūrinė gaiva, saldus brandinimas ir intensyvus rūkančio poskonio tonas – tikras skonio potyris entuziastams, vertinantiems autentiškas Islay išpilstymus.
Su 53,6 % alk. tūrio šis viskis pasireiškia savo natūraliu statinės stiprumu: sodrus, kompleksinis ir su įprasta laukine drąsa, kuri iš Big Peat pavertė kultiniu klasiku.
Jo natos – sūrus karamelė, vanilė ir jūrinė gaiva susilieja su dūmų, pelenų, anglių tonais, o subtilios užuominos apie lipnų karamelę, Crème Brûlée ir kandiruotas apelsinų žievelės suteikia prabangų, šildantį gilų skonį.
Degustacijos pastabos:
• Spalva: šviesiai auksinė su gintaro atspalviu.
• Kvapas: jūrinis gaivumas su dūmų, pelenų, vanilės, saldžiai druskos karamele ir nedideliu Madeira saldumo užuomina.
• Skonis: stiprus, lipnus ir kompleksiškas su torfišku dūmu, fenolais, saldžiu miežiu, karamele, Crème Brûlée, molase ir kandiruotomis apelsinų žievelėmis.
• Poskonis: intensyvus, ilgas, su dūmų, pelenų, medienos dūmų ir vanilės tonais.
Patiekimas: puikiai dera su rūkytomis mėsomis, tamsia šokolade ar desertais su karamele ir apelsinų skoniu; taip pat tinka prie stiprių sūrių ir cigaro.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


