Gamintojas: Cà dei Frati Pietro Dal Cero
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 16 % alk. tūrio
Regionas: Veneto
Vynuogių rūšis: Corvina, Corvinone, Rondinella
Šis Cà dei Frati Pietro Dal Cero Amarone della Valpolicella DOC 2019 yra galingas, daugiasluoksnis Amarone iš Veneto. Jis gaminamas iš klasikinių veislių Corvina, Corvinone ir Rondinella, kurios džiovinamos tradicine brandinimo metodu kelis mėnesius, todėl uogose koncentruojasi vaisių skonis, struktūra ir saldumas. Dėl šio proceso vynas pasižymi intensyviu aromatiniu gilumu ir brandinimu. Vynuogės kilusios iš vietovių su kalkakmenio, molio ir žvyro dirva, suteikiant vynui sudėtingumą bei šiltą charakterį. Dėl kruopščiai kontroliuojamo gamybos proceso ir ilgo brandinimo laikotarpio gaunamas sodrus, gilus vynas su tamsių vaisių natomis ir ryškių prieskonių gausa. Amarone išsiskiria savo gebėjimu išlaikyti pusiausvyrą—galingas, koncentruotas, bet elegantiškas, ilgai išliekantis aromatinis profilis.
• Spalva: giliai rubino spalva su granatinių atspalvių šviesesniais atspindžiais.
• Kvapas: tankūs juodosios vyšnios, džiovintų slyvų ir miško uogų aromatai, papildomi subtiliomis žolelių prieskoninėmis natos, taip pat kakavos, prieskonių ir švelnių ąžuolo natų užuominos.
• Skonis: sodrus, koncentruotas ir gilus; vyrauja prinokusios tamsiosios uogos, juntamas švelnus saldumumas ir tvirta, ilgai išliekanti struktūra.
• Poskonis: ilgas, su prieskonių užuominomis ir intensyviu vaisių charakteriu.
Patiekimo rekomendacijos: Šis Amarone dera su troškinta jautiena, aviena, laukiniais ragūtais, makaronais su juodaisiais triufeliais, tamsiais padažais, Viduržemio jūros žolelėmis ir brandaus kieto sūrio. Taip pat dera su intensyviu rizoto ir ragū patiekalais arba su patiekalais, turinčiais stiprius skrudintos aromatus. Patiekti 16–18 °C, kad atskleistų gilų bei elegantišką charakterį.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva.


