Gamintojas: Koval Distillery
Kategorija: Viskis
Kilmės šalis: Jungtinės Amerikos Valstijos
Tūris: 0,5 l
Stiprumas: 55 % alk. tūrio
„Koval Wheat Single Barrel Whiskey“ – 55 % alk. tūrio, 0,5 l. Gaminamas Koval Distillery Čikagoje, nepriklausoma amatų distilerija, įkurta 2008 m. Šio viskio gamybai naudojami tik kviečiai – kviečiai, kaip neretai vadinamas viskių pagrindas, sudaro švelnų, kreminį charakterį. Visos žaliavos 100% ekologiškos. Distiliacija vykdoma nedidelėmis partijomis ir naudojama tik vadinamoji širdies dalis, kurios grynas skonis įgauna ypatingą švarumą. Vanduo iš Mičigano ežero filtruojamas aktyvintosios anglies, užtikrinant absoliučią grynumą. Tuomet viskis brandinamas apie ketverius metus naujai degintose Amerikos baltojo ąžuolo statinėse iš Minnesotos, suteikdamas gilų sodrumą ir prieskoningumą.
Koval Wheat Single Barrel – kiekvienas butelis kilęs iš vienos statinės, todėl turi unikalų charakterį. Viskis nėra dažytas ar filtruotas, kad būtų išlaikytas grynas, autentiškas skonis.
Degustacijos pastabos:
Spalva: Šviesus auksas.
Kvapas: Gaivios vanilės, bananų ir saldžių grūdų natos.
Skonis: Švelnus, kremiškas ir apvalus, su įspūdžiais karamelės, bananų, sviestinių sausainių ir šiek tiek medaus.
Poskonis: Ilgas, šiek tiek pikantiškas ir elegantiškai saldus, su švelniu ąžuolo tonu.
Geriausiai atskleidžia savo sudėtingą aromatų žaismę, vartojamas grynas arba su lašeliu vandens kambario temperatūros.
Patiekimo rekomendacijos: švelnūs cigarai, kremiški desertai, kaip Crème brûlée ar Banoffee pyragas, riešutai arba tamsus šokoladas. Taip pat puikiai dera su Whiskey Sour ar Old Fashioned kokteiliais, kai subalansuotas saldumas ir prieskoniai papildo skonio profilį.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


