Gamintojas: Dellavalle
Kategorija: Kiti stiprieji gėrimai
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,7 l
Stiprumas: 42 % alk. tūrio
Dellavalle Grappa in Barrique da Picolit 2007 – elegantiškai subrendusio gėrimo iš distilerijos Roberto Dellavalle Piemonto regione, Vigliano d’Asti. Šios ribotos išleidimo edicijos destilatas distiliuojamas iš atrinktų salyklo likučių tradiciniu metodu mažose varinėse distiliavimo kolbose, siekiant išsaugoti rūšiai būdingas natas. Tuomet grappa brandinama Barrique statinėje, kurioje anksčiau buvo laikytas vertingas desertinis vynas Picolit. Šis brandinimo ciklas suteikia destilatui švelnų saldumą, šiltas vaisių natas ir elegantišką ąžuolo aromatą, kylantį iš ilgo statinės laikymo. Užpilstyta 42 % alk. tūrio ir pateikiama medinėje dėžėje, šis leidimas pabrėžia išskirtinį šio riboto tiražo pobūdį.
Brandinimas Picolit-Barrique statinėje, kurioje anksčiau buvo laikomas desertinis vynas Picolit, suteikia Grappa daugiasluoksę struktūrą. Subalansuotos prinokusių geltonųjų vaisių natos, subtilus medaus užuominas ir natūrali, aiški distiliatos charakterio sąjunga susilieja į šiltą, gilų visumą. Derinant Piemonte tradiciją su intensyviu Picolit vyno įrašu, ši grappa įgauna itin švelnų, suapvalintą ir šiltą stilių. Tai vienas iš išskirtinių statinės brandinimų šio namo pavyzdžių ir skirta tiems, kurie mėgsta sudėtingas, elegantiškai brandintas Grappa.
Degustacijos pastabos:
• Spalva: auksinai geltona su šiltais gintaro atspalviais.
• Kvapas: prinokę geltonieji vaisiai, medus, švelnus saldumas, subtilūs medienos tonai ir viduržemio regiono prieskoniai.
• Skonis: sodrus, švelnus, vaisių užuominos su Picolit gilumu, švelnūs prieskoniai ir subtilus medienos akcentas.
• Poskonis: ilgas, šiltas, harmoningas ir subtiliai subalansuotas.
Šis gėrimas puikiai dera su saldžiomis specialybėmis, tokiomis kaip migdolų kepiniai, medaus tartas, Zabaione ar šokoladiniai desertai. Puikiai derasi ir su brandintais sūriais, tokiais kaip Taleggio, Pecorino arba švelniu mėlynuoju sūriu, kur jų sūrumas išryškina medaus–vaisių tonus bei įkūnija ąžuolo brandinimo įtaką. Po Viduržemio regiono patiekalų degustacijai šis digestivas atskleidžia visus aromatus net ir šiek tiek šiltesnėje gėrimo temperatūroje. Derindamas su džiovintais vaisiais, figomis ar tamsiąja šokolade gaunamas elegantiškas, harmoningas degustavimo įspūdis.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva.


