Gamintojas: Laurent-Perrier
Kategorija: Putojantis vynas - šampanas
Kilmės šalis: Prancūzija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 12 % alk. tūrio
Laurent-Perrier 1812 m. įkūrimas tapo vienu iš lyderiaujančių šampano namų pasaulyje. Nuolatinė šio namo sėkmė yra įtvirtinta siekiant išlaikyti gilias tradicijas: pagarba gamtai ir vynams, stiprus įsipareigojimas kokybei bei ilgalaikių santykių kūrimą ir puoselėjimą tiek įmonės viduje, tiek už jos ribų. Su šia tradicijų ir kokybės siekiamybe Maximilien Bernardeau buvo paskirtas brandinimo meistru, atsakingu už vynus Laurent-Perrier grupėje ir taip atlikiančiu svarbų vaidmenį šios sėkmės istorijos tęstinume.
Laurent Perrier Grand Siècle bręsta trejų specialiai atrinktų metų derinyje, kurio pasirinkimas grindžiamas jų papildomais bruožais ir priskiriamas Laurent-Perrier retų metų grupei.
Šampanas daugiausia pagamintas iš Chardonnay, papildytas Pinot Noir, abi veislės kilusios iš iki 11 iš 319 Champagne Grands Crus. Jis bręsta ant mielių 10 metų, suteikdamas jam savo charakteristinį sudėtingumą ir gilų skonį.
„Grand Siècle“ pavadinimas nurodo 17-ąjį amžių Prancūzijoje — laikotarpį, kai kultūra ir menas klestėjo, ir simbolizuoja žmogaus gebėjimą kurti išskirtinius darbus.
Degustacijos pastabos:
• Spalva: balto aukso tonas su švelnia, ilgai išliekančia puta.
• Kvapas: kompleksus kvapas, natos iš prinokusių citrinų, Clementinų, šviežio sviesto, lazdynų riešutų ir medaus.
• Skonis: labai elegantiškas, gaivus, cukruotos citrinos ir šviežių lazdynų riešutų.
• Poskonis: mineralinis, ilgai išliekantis.
• Rūgštingumas: 7 g/l.
• Gėrimo temperatūra: 9–11 °C.
Šiam šampanui puikiai dera keptas veršio Filet Mignon.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva.


