Gamintojas: Bozal
Kategorija: Tekila
Kilmės šalis: Meksika
Tūris: 0,7 l
Stiprumas: 47 % alk. tūrio
Rūšis: Mezcal Artesanal
Sudėtis: Espadín ir Barril agavų
Bozal Sacrificio Borrego Mezcal Artesanal gaminamas nedidelėmis partijomis pagal seną mezcalero amato tradiciją. Jame susijungia galinga laukinių agavų kvapas su giliais ritualiniais papročiais, būdingais Oaxaca, Guerrero ir Durango regionams. Laukinės agavės auga natūralioje aplinkoje ir suteikia šiam gėrimui išskirtinį intensyvumą; jų aromatinis profilis pasižymi žemės natomis, dūminiu pikantiškumu ir natūraliu stiprumu, būdingu tradiciniams mezcalams šiose plotted vietovėse.
Šio leidimo metu naudojamos Espadín – genetinė Blue Weber agavė – ir Barril, laukinė Karwinskii šeimos veislė, kurios amžius skaičiuojamas 7–9 metais Espadín atžvilgiu ir 9–12 metų Barril, išsiskirianti citrinine ir gėlių išraiška.
Mezcal gaminamas pagal retą ir ceremonialinį Sacrificio metodą: agavės pirmiausia kepamos požeminėse duobėse, sutrinamos akmenine Tahona, atvirai fermentuojamos ir dvigubai distiliuojamos. Antrajai distiliacijai – tradiciškai ypatingoms progoms – destiliacijos metu į garų kamerą kartais įtraukiama avienos keulė bei sezoniniai vaisiai, tokie kaip braškės, obuoliai ir ananasai, papildomai naudojami pekano riešutai ir imbieras. Ši technika suteikia mezcalui charakteringą prieskonių ir mėsos užuominų toną, kuris darniai susilieja su vaisių, mineralinių ir riešutų natomis.
Rūdai keramikinė buteliuko forma primena tradicines terakotos copitas ir pabrėžia šio Mezcal Artesanal amato kilmę.
Degustacijos pastabos:
• Spalva: skaidri su sidabriškais atspindžiais.
• Kvapas: mineralus ir sausas, su citrusais, žalia paprika, gėlių natomis ir žolelių tonais.
• Skonis: vaisinis su švelniais saldumo akcentais; persimonės, citrusai, kreminė banana ir subtiliai įkomponuotos riešutų natos.
• Poskonis: ilgas, švelnus, su žemei primenančiomis natomis ir charakteringa užuomina rūkyto ėriuko.
Patiekimo rekomendacijos: Bozal Sacrificio Borrego Mezcal Artesanal puikiai dera su keptu ar troškintu mėsa, ypač ėriena; taip pat tinka su griliaus daržovėmis, kukurūzų tortilijomis, pupelių tyrėmis ar pikantiškomis mole padažais. Gaivūs priedai, tokie kaip laimas, kalendra ar mango salsa, sukuria įdomų kontrastą žemės dūmo struktūrai. Desertas rekomenduojama mediai – tamsi šokoladas su čili ar riešutais. Grynas pateikimas atskleidžia jo ritualinę sudėtingumą ir yra idealus ypatingoms akimirkoms.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


