Gamintojas: Veuve Clicquot
Kategorija: Putojantis vynas - šampanas
Kilmės šalis: Prancūzija
Tūris: 0,375 l
Stiprumas: 12,5%
Veuve Clicquot namas buvo įkurtas 1772 metais Philippe Clicquot ir nuo tada specializuojasi šampano gamyboje, daugiausia dėmesio skiriant Pinot Noir vynmedžiui. Po vyro François Clicquot mirties vos dvejus metus po vestuvių Barbe-Nicole Ponsardin 1810 metais perėmė įmonės vadovavimą. 1986 m. Veuve Clicquot susijungė su Louis Vuitton Moët Hennessy. Šiuo metu įmonės vynininkas yra Jacques Peters. Veuve Clicquot šūkis, kaip ir anksčiau, skamba: „Tik kokybė – geriausia“.
Šiame cuvée sudaro 50–55% Pinot Noir, 28–33% Chardonnay ir 15–20% Meunier. Dominuojanti veislė suteikia šampanui jėgą ir struktūrą, o Chardonnay suteikia jam eleganciją, gaivumą bei delikatesą. Meunier prisilietimas išryškina nuostabias vaisines natas.
Rezerviniai vynai, priklausomai nuo metų derliaus, sudaro 30–45% mišinyje. Jie kilę iš iki šešių skirtingų derlių ir laikomi atskirose talpose pagal veislę, Cru bei metus.
Šis Yellow Label bręsta 12 mėnesių medinėse statinėse, kurios prisideda prie šampano unikalios apvalios struktūros. Pilstomas į butelius, užsandarinamus natūraliu kamšteliu, ir turi apie 3 metų laikymo potencialą.
Degustacijos aprašas: Taurėje Veuve Clicquot Champagne Brut Yellow Label spindi ryškiai auksine spalva su gyvybinga perlėle, kuri pabrėžia jo gaivumą ir eleganciją. Uoslėje atsiskleidžia subtilus baltųjų vaisių, prinokusių kriaušių ir obuolių aromatas, lydimas švelnių citrų niuansų ir brioche užuominos, požymiai ilgo mielių brendimo. Gurmanui šampanas yra subalansuotas ir struktūruotas, su harmoningia gaiva ir turtingumo sąveika. Vaisių aromatą papildo vanilės, skrudintų migdolų ir švelnių mineralinių natų užuominos. Pabaiga ilga, gyva ir elegantiška, su subtiliu kompleksiškumu, būdingu Veuve Clicquot namui.
Vynuogės: Chardonnay 28%, Pinot Noir 56%, Pinot Meunier 16%
Liekamasis cukrus: 10 g/l
Rūgšis: 5,4 g/l
Gėrimo temperatūra: 8°C
Laikymo potencialas: 3–4 metai
Veuve Clicquot Brut Yellow Label puikiai tinka kaip aperityvas, tačiau atskleidžia visą savo klasę ir derinant su rafinuotais patiekalais. Ypač tinka su šviežiu sushi, šviežiomis austrėmis ar jūros gėrybėmis. Taip pat puikiai dera su kreminiais sūriais, pavyzdžiui, brie ar Chaource, o jeigu norite šiek tiek rafinuotesnio derinio, galima patiekti su kepta putpelės krūtinė su citrinos redukcija arba su lengva žuvies terrine. Desertui rekomenduojama tartė Tatin su vanilės esencija.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


