Gamintojas: Villa Sandi
Kategorija: Putojantis vynas - šampanas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 11% vol
Villa Sandi yra gerai žinomas vyno ūkis, įsikūręs Prosecco regione Veneto, Italijoje. Šis įspūdingas XVII a. pastatas tarnauja kaip įspūdinga vynininkavimo būstinė ir atspindi šio regiono vyno gamybos istoriją bei tradicijas. Villa Sandi ypač garsėja Prosecco gamyba. Vynuogės auga Valdobbiadene kalvose, kur mikroklimatas ir mineraliniai dirvožemiai suteikia idealias sąlygas augti. Uogos renkaoms rankomis, siekiant užtikrinti aukščiausią kokybę. Tvarumas ir aplinkosauga yra svarbiausi, tai įtvirtinta moderniais metodais ir daugybe sertifikatų.
DOCG teritorija „Asolo Prosecco“ yra Venecijos regione, šiaurėje nuo Venecijos, Treviso apskrityje, ant Montello ir Colli Asolani kalvų prie Dolomitų. Ši zona pasižymi švelniu pavasario ir rudens klimatu bei karštomis vasaros, kurios skatina vynuogių augimą. Vynuogės gaunamos tik iš sertifikuotų vynų ūkių, dirbančių pagal standartą „biodiversity friendly“.
Glera vynuogės švelniai spaudžiamos pneumatine spauda. Sultys po pirmojo nukošimo keliauja į temperatūros kontrolės talpas ir laikomos ten iki tol, kol užbaigiama tolesnė gamyba.
Sultys įdaromos su specialiai parinktomis mielių kultūromis iš Villa Sandi ir fermentuojamos talpose, kur temperatūra laikoma 15–16°C, kad išryškėtų vynuogių aromatai. Kai pasiekiamas norimas alkoholio ir cukraus kiekis, fermentacija stabdoma aušinant. Po trumpos ramybės šampanas yra paruoštas buteliavimui.
Apdovanojimai:
- 90 taškų Fallstaff degustacijos apžvalga: šviesiai šiaudinės geltonos spalvos su smulkiu putojimu. Intensyvus vaisinis aromatas su užuomina subrūgusių auksinių obuolių. Skonis gaivus, vaisinis, šiek tiek salstelėjęs ir harmoningas elegancija. Pabaigoje ilgas ir švelnus.
Rūgštingumas: 5,5 g/l
Likutis cukraus: 12 g/l
Tiekimo temperatūra: 6–8 °C
Idealiai dera su užkandžiais, jūros gėrybių salotomis ir švelniu iki vidutinio stiprumo sūriu.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva



