Gamintojas: Villa Sandi
Kategorija: Prosecco
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 11%
Villa Sandi ūkis, įsikūręs Prosecco regione Venetoje, Italijoje, yra žinomas dėl kokybiškų putojančių ir neputojančių vynų. XVIII–XIX a. amžiaus pastatas, žinomas kaip Villa Sandi, tarnauja kaip įspūdingas vynuogyno ir vyno gamybos centro centras bei atspindi regiono vyno istoriją ir tradicijas.
Villa Sandi Il Fresco Prosecco Treviso Brut yra regiono Veneto tipinis vynas, auginamas Prosecco DOC teritorijoje Treviso provincijoje. Uogos auga moreninių kalvų ir lygumų dirvožemyje, kur mikroklimatas ir mineraliniai pagrindai sudaro idealias sąlygas vynuogėms.
Visos uogos švelniai spaudžiamos pneumatine presė, gaunamas sultis po pirmojo atskyrimo pilant į temperatūros kontrolės talpyklas, kuriose sultys laukia tolimesnio apdirbimo. Sultys su specialiai parinktomis Villa Sandi mielėmis patenka į talpyklas, kuriose fermentacija vyksta 15–16 °C temperatūroje. Kai pasiekiamas norimas alkoholio ir cukraus kiekis, fermentacija sustabdoma aušinant. Po trumpo nuosėdų nusėdimo putojantis vynas paruoštas buteliavimui, uždaromas natūraliu kamšteliu.
Degustacijos pastabos:
Spalva šviesiai šiaudinė.
Kvapas – vaisiniai, gėlių tonai su obuolių ir kalnų gėlių užuominomis.
Skonis – sausas, gaivus ir vaisinis.
Poskonis – ilgas, kupinas vaisių poskonių.
Pateikimo temperatūra: 6–8 °C
Šis Prosecco puikiai tinka kaip aperityvas prie aštraus maisto ir taip pat derės su troškintomis jūrų gėrybėmis.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva
-
Jūsų krepšelis tuščias!


