Gamintojas: ALEXANDER Aqva Di Vita
Kategorija: Viskis
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,7 L
Stiprumas: 40%
„Alexander Aqva Di Vita Red Wine Cask Finish“ – išskirtinis itališkas vieno salyklo viskis, pagamintas šalyje, labiau žinomoje dėl vyno nei dėl viskio. Šį viskį išpilsto ilgametę istoriją turinti „Distilleria Bottega“ darykla, kuri šiai linijai skiria dėmesio aukštos kokybės, amatininkų viskių temai. Ypatingas bruožas – brandinimas pasirinktose raudonojo vyno statinėse, suteikiantis papildomo sodrumo, vaisiškumo ir puikios taninų struktūros.
Šio vieno salyklo viskio pagrindas yra kruopščiai distiliuotas viskis, kuris iš pradžių brandinamas klasikinėse ąžuolo statinėse. Vėlesnis brandinimas raudonojo vyno statinėse suteikia elegantiškus vaisių aromatus, aksominę struktūrą ir tamsesnę spalvą. 40 % alkoholio kiekio „Aqva Di Vita“ siūlo harmoningą Viduržemio jūros regiono charakterio, itališko vyno įtakos ir švelnaus gėrimo stiprumo derinį – idealiai tinka gurmanams, ieškantiems kažko ypatingo.
Skonio natos:
Spalva: Varis su rausvais atspindžiais.
Kvapas: Raudonos uogos, vynuogės, vanilė, ąžuolas ir subtilus vyno aromatas.
Skonis: Vaisiškas ir apvalus su vyšnių, tamsių uogų, juodojo šokolado, prieskonių ir minkštos medienos aromatais.
Poskonis: Vidutinio ar ilgo, minkštas, vaisiškas su taninų užuomina ir elegantiška šiluma.
Geriausia mėgautis grynu arba šiek tiek atšaldytu, kad pilnai įvertintumėte vyno statinės vaisių kompleksiškumą. „Aqva Di Vita“ taip pat demonstruoja savo universalumą vyno ir viskio kokteilyje (pvz., su vermutu arba vaisių likeriu). Jis puikiai dera su brandintais kietaisiais sūriais, kepta mėsa su vynuogių padažu, užkandžiais su figomis, taip pat su šokoladiniais desertais su raudonais vaisiais arba panna cotta su vyno padažu. Neįprastas vieno salyklo viskis su Viduržemio jūros regiono siela – įkvėptas itališkos kulinarinės kultūros.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva