Gamintojas: Amarula
Kategorija: Likeris
Kilmės šalis: Pietų Afrika
Tūris: 0,05 L
Stiprumas: 17%
Amarula Marula Fruit Cream yra Pietų Afrikos likeris, pasižymintis vaisių, kreminiu skoniu. Kurio alkoholio kiekis yra 17 tūrio proc. ir 0,7 litro buteliuko, jis siūlo nepakartojamą skonio potyrį. Likeris gaminamas iš mistinio marula medžio, kuris taip pat žinomas kaip dramblys ir daugiausia randamas Afrikoje, vaisių. Maži, ovalūs marulių vaisiai sunoksta nuo sausio vidurio iki kovo vidurio ir per šį laiką įgauna nepakartojamą skonį bei sodrią geltoną spalvą.
Amarula likerio gamyba prasideda nuo marulių vaisių derliaus, kurie vėliau apdorojami specialioje mašinoje. Minkštimas nuo kietų sėklų atskiriamas besisukančiais peiliukais, o gautas vaisių minkštimas pumpuojamas į atšaldytą nerūdijančio plieno talpas. Marulos ryžiai fermentuojami 18–20 °C temperatūroje panašiomis sąlygomis kaip ir vyno gamyboje. Šio proceso metu natūrali marulių vaisių fruktozė virsta alkoholiu. Tada gautas skaidrus marula vynas perkeliamas į distiliavimo gamyklą, kur gaminamas galutinis likeris.
Degustacijos pastabos Spalva: šviesiai auksinė, kreminės tekstūros. Kvapas: Marulos vaisių aromatas, papildytas vanilės ir karamelės natomis. Skonis: Pilnas ir kreminis, su marulų vaisių saldumu ir švelnia, aksomine vanilės nata. Užbaigimas: Ilga ir glotni, vaisinio saldumo, maloniai besitęsiančio burnoje.
Amarula Marula vaisių kremas idealiai tinka vienas pasimėgavimui, idealiai tinka atšaldytas arba ant ledo. Tačiau likeris puikiai tinka naudoti ir tokiuose kokteiliuose kaip Amarula Coffee ar Amarula Sour. Amarula ypač dera su saldžiais desertais, tokiais kaip šokoladiniai putėsiai, tiramisu ar vaisių salotos, kurios puikiai papildo vaisinius likerio skonius. Amarula taip pat suteikia įdomų ir malonų kontrastą aštriems patiekalams, pavyzdžiui, Azijos ar Afrikos patiekalams.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva
-
Jūsų krepšelis tuščias!