Gamintojas: Baron Phillippe
Gėrimo tipas: Raudonas vynas
Kilmės šalis: Čilė
Tūris: 0.75 L
Stiprumas: 14%
Skonis: Sausas
Regionas: Valle Central
Vynuogės rūšis: Cabernet Sauvignon, Carmenere, Cabernet Franc
Baron Philippe de Rothschild dvaras, įsikūręs Pauillac mieste, yra vienas žinomiausių vyno namų Prancūzijoje ir visame pasaulyje žinomas dėl savo pirmos klasės Bordo vynų. Dvaras sukėlė revoliuciją vynuogininkystėje, nes dvare buvo pradėtas pilstymas į butelius ir 1973 m. Château Mouton Rothschild buvo patobulintas iki aukščiausios Bordo klasifikacijos. Portfelyje taip pat yra tarptautiniu mastu žinomas Mouton Cadet prekės ženklas, taip pat Château Clerc Milon ir Château d\'Armailhac estates.
Baronas Philippe\'as de Rothschild Escudo Rojo Gran Reserva yra išskirtinis raudonasis vynas iš Valle Central į pietus nuo Čilės Santjago. Šiame garsiajame vyno regione vyrauja optimalios klimato sąlygos, palankios pirmos klasės vynuogių veislių augimui. Vynuogynai išsidėstę 800–1200 metrų aukštyje, nedideliuose slėniuose tarp Ramiojo vandenyno ir įspūdingų Andų kalnų.
Escudo Rojo Gran Reserva 2021 cuvée sudaro 40% Cabernet Sauvignon, kuris suteikia vynui struktūrą ir gilumą, 38% Carménère, suteikiantis pikantišką, vaisinę natą, 20% Syrah, suteikiantis vynui sodrumo ir tamsių vaisių aromatų, ir 2% Cabernet Franc, kurie suteikia gėlių atspalvio. Po derliaus nuėmimo ir kruopštaus vyno gaminimo vynas 12 mėnesių brandinamas vienerių metų prancūziško ąžuolo statinėse, todėl elegantiška vaisių, prieskonių ir švelnių taninų pusiausvyra. Vynas gali brandinti iki 2028 m. ir yra užsandarintas natūralia kamščiu, kad būtų užtikrinta jo kokybė ir ilgaamžiškumas.
Apdovanojimai:
- 93/100 balų „Suckling vintage 2018“.
- Aukso medalis Mundus Vini vintage 2015
Degustacijos pastabos: Sodriai raudonos spalvos su violetiniais atspindžiais taurėje. Kvapas: Intensyvus, juodųjų serbentų, prinokusių gervuogių ir slyvų, kuriuos lydi smulkios tamsaus šokolado, vanilės ir skrudintos kavos natos. Skonis sudėtingas, aštrios juodųjų pipirų ir saldymedžio natos, su švelniais taninais ir malonia rūgštele. Ilgai išliekantis poskonis.
Likutis cukrus: 3,8 g/l
Rūgštingumas: 3,1 g/l
Gėrimo temperatūra: 16-18 °C
Idealus priedas prie sočių mėsos patiekalų, tokių kaip ant grotelių kepta jautienos filė, troškinta ėrienos koja ar aštrūs žvėrienos patiekalai. Brandinti sūriai, tokie kaip Manchego ar Parmigiano Reggiano, taip pat puikiai dera su intensyviu aromatu.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas.