Gamintojas: Codorniu
Gėrimo tipas: Putojantis vynas Cava
Kilmės šalis: Ispanija
Tūris: 0.2L
Stiprumas: 11.5%
Vynuogių rūšis: Macabeo,Xarello, Parellada
Skonis: Briutas
Cava Codorniu Extra Brut Eco Benjamín pristatoma kaip klasikinė cava, kuri atiduoda duoklę trims tradicinėms Viduržemio jūros regiono veislėms: Macabeo, Xarel·lo ir Parellada.
Tobula šių vynuogių sinergija baigiasi cava, išsiskiriančia subalansuota rūgštele, tvirta struktūra ir pojūčius žavinčiu subtilumu. Malonūs gėlių ir vaisių aromatai džiugins jūsų uoslę ir švelniai išliks jūsų gomuryje. Jei norite pasimėgauti taure šviežio ir neriebaus cava, „Codorníu Extra Brut“ yra idealus pasirinkimas. Dėl gaivaus profilio ir minkštos tekstūros tai unikali jutimo patirtis. Šio putojančio vyno kamštis išsaugos burbuliukus butelyje keletą dienų, kol butelis bus laikomas šaldytuve. Kuo pilnesnis buteliukas, tuo ilgiau išliks burbuliukai.
Degustacinės pastabos: Šviesiai šiaudų geltonos spalvos su smulkiais, patvariais ir gerai integruotais burbuliukais taurėje. Pagrindiniai jo aromatai, tokie kaip citrusiniai vaisiai ir migdolų žiedai, derinami su riešutų natomis. Skonis išsiskiria smulkiais burbuliukais ir subalansuotu gaivumu. Ilgai išliekantis poskonis.
Pateikimas: Tradiciniu būdu pagaminti putojantys vynai patiekiami gerai atšaldyti, 8–12C temperatūroje. Švieži, traškūs putojantys vynai patiekiami kiek vėsesni, 6–8C.
Putojantis vynas Cava labai tinka prie baltos mėsos, žuvies ar lengvų užkandžių.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas