Gamintojas: Choya
Gėrimo tipas: Baltas
Kilmės šalis: Japonija
Tūris: 0.75L
Stiprumas: 14.5%
Choya Sake yra aukštos kokybės, tradicinis japoniškas ryžių vynas, kurio alkoholio kiekis yra 14,5 % ABV, o butelio talpa 0,75 litro. Pagaminta iš kruopščiai atrinktų ryžių ir gryno vandens, ši sake stebina harmoningu švelnių, saldžių ir šiek tiek sausų natų balansu. „Choya“ visame pasaulyje garsėja savo patirtimi gaminant išskirtinius japoniškus gėrimus, o šis sake yra puikus namų amatininkų tobulumo pavyzdys.
Fermentacija vyksta pagal tradicinį metodą, leidžiantį ryžiams visiškai išgauti natūralų skonį. Rezultatas – švelnus ir subalansuotas sake, kuriuo galima mėgautis tiek karštu, tiek šaltu. Dėl šios japonų klasikos universalumo jis puikiai tinka prie įvairių patiekalų ir progų. Nesvarbu, ar mėgaujatės tvarkinga, švelniai pašildyta, ar kūrybiškuose kokteiliuose, ši sake kiekvienai akimirkai suteikia ypatingo atspalvio.
Degustacijos pastabos:
Spalva: Skaidri, šiek tiek žvilganti išvaizda su subtiliais auksiniais atspindžiais.
Kvapas: Švelnios vaisinės baltojo persiko, meliono ir garuose virtų ryžių natos, kartu su subtilia gėlių nata.
Skonis: Minkštas ir apvalus su maloniu saldumu, dera su subtiliomis ryžių natomis ir lengvu umami kompleksiškumu. Švelni rūgštis suteikia harmoningą balansą ir elegantišką gaivumą.
Apdaila: švelni ir glotni su išliekančia, subtiliai saldžia nata ir lygia, kremine apdaila.
Choya Sake yra labai universalus ir puikiai dera su įvairiais patiekalais. Jis ypač gerai dera su sušiais, sashimi, ant grotelių kepta žuvimi ir lengvais azijietiškais patiekalais. Jis taip pat atskleidžia visas savo galimybes su švelniais sūriais arba kaip priedas prie šviežių vaisių. Autentiškam japoniškam potyriui sake galima mėgautis šiek tiek pašildytą maždaug 40–50 °C temperatūroje, o atšaldytą – gaivina alternatyva šiltoms dienoms. Mėgstantys eksperimentuoti gali jį naudoti ir kaip įmantrių kokteilių su yuzu ar imbieru pagrindą.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas
-
Jūsų krepšelis tuščias!