Gamintojas: Dom Pérignon
Gėrimo tipas: Šampanas
Kilmės šalis: Prancūzija
Tūris: 0.75 L
Stiprumas: 12.5%
Vynuogės: Chardonnay, Pinot Noir
Skonis: Briutas
„Dom Pérignon Champagne Plénitude 2 Vintage 2006“ (P2) – tai antrasis išskirtinio derliaus šampano brandinimo etapas, nustatantis naujus sodrumo, įtampos ir išraiškingumo standartus. P2 versijoje šis šampanas pasiekia savo energingiausio vystymosi viršūnę po 17 brandinimo ant nuosėdų metų – nuo 2006 iki 2023 m. „Dom Pérignon P2“ simbolizuoja kantrybę, tikslumą ir bekompromisį tobulumo siekimą, būdingą šių legendinių namų esmei.
„Chardonnay“ ir „Pinot Noir“ mišinys gaminamas vien tik iš vynuogių iš „Grand Crus“ vynuogynų, auginamų laikantis tvarios vynuogininkystės principų ir su didžiausia priežiūra. 2006 m. derlius buvo klimatiškai sudėtingas: karšta liepa, vėsus ir drėgnas rugpjūtis, o vasariškas rugsėjis pagaliau atnešė lūžio tašką. Derliaus nuėmimas prasidėjo rugsėjo 11 d. ir truko beveik tris savaites – pakankamai laiko, kad vynuogės subręstų aromato tankumui ir struktūriniam gyliui. „Plénitude 2“ šis derlius atskleidžia savo antrąjį matmenį – jam būdinga įtampa, minerališkumas ir prabangi, beveik didinga tekstūra. Šampanas pasižymi įspūdingu brandinimo potencialu maždaug iki 2030 m., laikui bėgant įgydamas dar daugiau subtilumo ir išraiškingumo – tai patirtis kolekcionieriams ir puikaus šampano mėgėjams.
Degustacijos pastabos: Aromato puokštė iš karto vilioja šiltu, raminančiu saldumu. Pradiniai gėlių ir mineralų niuansai atsiskleidžia į prabangius vynuogynų persikų, citrinmedžio, kalisono ir mokos užuominos aromatus. Skonyje šampanas atsiskleidžia kontroliuojamu, švelniu sodrumu. Sodri tekstūra toliau vystosi su sūriais, beveik jūriniais akcentais, o kompleksiškumas atsiskleidžia didėjant gyliui. Poskonis ilgas, tikslus ir švelniai kartus su džiovintų vaisių, kakavos ir skrudintų lazdyno riešutų natomis – juslinis gilumo ir brandos pojūtis.
Gėrimo temperatūra: 10–12 °C
„Dom Pérignon P2 2006“ puikiai dera prie rafinuotų, prabangių patiekalų. Jis ypač dera su jūros gėrybėmis, gurmaniška žuvimi (pvz., otu, jūrų liežuviu), veršienos filė lengvame padaže, langustinais arba brandinta „Comté“ mėsa. Jis taip pat žavi kaip meditatyvus solistas savo galingu kilnumu ir kompleksišku gilumu.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas
-
Jūsų krepšelis tuščias!