Gamintojas: Espolón
Kategorija: Tekila
Kilmės šalis: Meksika
Tūris: 1 L
Stiprumas: 40%
Rūšis: Blanco
Sudėtis: 100% Blue Agave
2010 m. atliktas pertvarkymas Espolon Blanco tikrai padarė gerą. Šiek tiek svogūnėlių pavidalo butelis atrodo patraukliau, o netradicinė JAV menininko Steve Nobel etiketė suteikia tekilai šiuolaikiškumo. Tačiau „Espolon Blanco“ turinys nepasikeitė. Ji vis dar gaminama tais pačiais amatiniais metodais, kaip ir 1990-ųjų pabaigoje, kai Ramonas G. Valdesas įkūrė savo tekilos prekės ženklą gerokai anksčiau nei sparčiai auganti stipriųjų gėrimų rinka.
Dažnai girdime apie amatininkų gamybos būdus su „dėmesiu detalėms“, deja, dažnai be esmės. Kita vertus, Espolon daugiausia dėmesio skiria meistriškumui ir savo distiliatui suteikia tai, ko jam labiausiai reikia: laiką. Pirmiausia mėlynosios Vėberio agavos širdys verdamos beveik 22 valandas, kol susmulkinamos ir dedamos į destilą. Distiliavimo procesas taip pat užtrunka ilgiau nei vidutiniškai – 5 valandas – išgauti tekilos šerdį.
Ši kantrybė yra apdovanota. Tekilos, tiek Blanco, tiek Reposado, apdovanoja gamintojus ir žinovus tankiu, universaliu ir originaliu skoniu.
Degustacijos pastabos:
Spalva: Skaidri.
Nosis: Saldi, aštri agava, citrusiniai vaisiai, aštri.
Skonis: Saldūs vaisiai, citrusinės natos, agavos, juodieji pipirai.
Poskonis: ilgai išliekantis, švelnus.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva