Gamintojas: Glenmorangie
Kategorija: Viskis
Kilmės šalis: Škotija
Tūris: 0,7 L
Stiprumas: 43%
„Glenmorangie“ spirito varykla, įkurta 1843 m. Škotijos aukštumose netoli Taino, garsėja išskirtiniais vieno salyklo škotiškais viskiais. Jie distiliuojami aukščiausiuose Škotijos distiliavimo įrenginiuose, todėl gaunamas ypač geras ir švelnus distiliatas. „Glenmorangie“ žinoma dėl savo novatoriškos statinių brandinimo technikos, kai viskiai brandinami įvairių tipų statinėse, tokiose kaip portveinas, chereso ir vyno statinės, suteikiant joms unikalų skonio gilumą.
„Glenmorangie“ taip pat daug dėmesio skiria tvarumui, imdamasi iniciatyvų mažinti CO2 išmetimą ir pakartotinai naudoti vandenį, todėl spirito varykla yra ne tik viskio pramonės, bet ir pasaulinės spiritinių gėrimų gamybos pradininkė. Distiliavimo varykla išlieka ištikima savo paveldui, nuolat stengdamasi sumažinti savo poveikį aplinkai ir išlaikyti savo viskių kokybę.
Kiekviename pasaulio regione saulėlydis atskleidžia savo magiją – žavesį, kuris įkvėpė dr. Billą, „Whisky Creation“ direktorių ir aistringą keliautoją. Visur, ar toli, ar labai arti, saulėlydis žymi dienos pabaigą ryškių spalvų reginiu. „Lasanta“ perteikia šią magiją ir paverčia ją unikalia skonio patirtimi.
Šis „Glenmorangie Lasanta“ ištakos slypi išskirtinai aukštuose distiliavimo aparatuose, kurie sukuria nuostabiai subtilų ir vaisinį spiritą. Vėliau jis 15 metų brandinamas burbono ir šerio statinėse, o poskonis šerio statinėse suteikia jam galutinį, kompleksišką gylį.
Kiekvienas saulėlydis atskleidžia naują aspektą – ir kiekvienas „Lasanta“ gurkšnis yra toks pat unikalus.
Degustacijos pastabos:
Spalva: Tamsi raudonmedžio spalva, spinduliuojanti klasikine elegancija ir rafinuotu gyliu.
Kvapas: Sodri prieskonių ir saldumo sąveika, praturtinta prinokusiomis razinomis, korio ir šokoladu glaistytų lazdyno riešutų, su subtiliu cinamono užuomina.
Skonis: Sodraus kūno ir aromatingo, dominuoja aštrūs akcentai, tokie kaip cinamonas ir gvazdikėliai, harmoningai papildyti juodojo šokolado gilumu.
Poskonis: Ilgai išliekantis ir intensyvus, atsiskleidžiantis vaisiniu Sevilijos apelsinų marmelado ir datulių saldumu, pereinančiu į sodrų, melasos prisotintą poskonį.
Viskis puikiai dera su sodriais šokoladiniais desertais, tokiais kaip šokoladinis fondantas ar šokoladiniai pyragaičiai, kurie papildo gilias, juodojo šokolado natas viskio skonyje. Jis taip pat dera su brandintais sūriais, tokiais kaip Stiltonas ar stiprus čederis, kurie išryškina aštrius ir vaisinius skonius.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva
-
Jūsų krepšelis tuščias!