Gamintojas: Italicus
Kategorija: Likeris
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,7 L
Stiprumas: 20%
Italicus Rosolio di Bergamotto – išskirtinis itališkas likeris, paremtas Renesanso laikotarpio gėlių aperityvo likerio Rosolio tradicija. Šį puikų likerį sukūrė Giuseppe Gallo, vienas iš labiausiai gerbiamų itališkų spiritinių gėrimų ekspertų. Ilgai ieškojęs tobulo recepto, jis rado idealų bergamočių, citrusinių vaisių ir išskirtinių žolelių mišinį, bendradarbiaudamas su maža šeimos distiliavimo gamykla Italijoje.
Ypatingas Italicus dalykas yra gamybos procesas. Atliekant švelnų procesą, vadinamą „sfumatura“, bergamočių ir kedro eteriniai aliejai švelniai ekstrahuojami ir sumaišomi su smulkiagrūdžiu alkoholiu iš Italijos. Romėniškos ramunėlės, levandos, gencijonai, geltonos rožės ir melisa maceruojami, kad būtų sukurtas sudėtingas gėlių, bet gaivus aromatas. Rezultatas yra šiek tiek saldus, subtiliai aitrus ir nuostabiai subalansuotas likeris, puikiai tinkantis aperityvo kūriniams.
Apdovanojimai:
- „15 stipriųjų gėrimų, likerių ir kokteilių, kuriuos tikrai turėtumėte paragauti“ USA Today
Degustacijos pastabos:
Spalva: Skaidri.
Nosis: Šviežia bergamotė, levandų ir rožių gėlių natos, lengvi žolelių prieskoniai.
Skonis: Minkštas ir aromatingas, citrusinis bergamotės gaivumas su gėlių ir šiek tiek aštriais niuansais.
Poskonis: Elegantiškas ir ilgai išliekantis, puikiai subalansuotas saldumas ir kartaus natos.
Italicus Rosolio di Bergamotto idealiai tinka aperityvo gėrimams. Italicus Spritz, kuriame likeris užpilamas Prosecco arba sausu putojančiu vynu ir papuoštas žaliomis alyvuogėmis, yra ypač populiarus. Jis taip pat išskleidžia savo sudėtingus aromatus kokteiliuose, tokiuose kaip „Negroni Bianco“ ar „Bergamotto Sour“. Jei norite juo mėgautis grynu, galite patiekti ant ledo, kad pajustumėte puikias žolelių ir gėlių natas. Italicus taip pat puikiai tinka prie lengvų užkandžių, Viduržemio jūros regiono patiekalų ar vaisinių desertų.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva