Padidinti
Gamintojas: Kerschbaum
Kategorija: Raudonas vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 13.5 % alk. tūrio
Skonis: sausas
„Kerschbaum Blaufränkisch 2022“ – tai elegantiškas, smulkios struktūros raudonasis vynas iš centrinio Burgenlando, kuriame klasikiškiausia Austrijos vynuogių veislės forma atsispindi pirmaujančios vynuogių veislės potencialas. Tradicinė „Kerschbaum“ vyninė, įsikūrusi Horitšone, jau dešimtmečius garsėja aukštos kokybės raudonojo vyno kultūra, daugiausia dėmesio skirdama meistriškumui, kilmei ir brandinimo tikslumui.
Šiam „Blaufränkisch“ atrinktos vynuogės 14 dienų buvo fermentuojamos su odelėmis, siekiant maksimaliai išgauti spalvą, aromatą ir struktūrą. Malolaktinė fermentacija iš dalies vyko medinėse statinėse, kad vynas gautų papildomo kremiškumo. Tolesnis brandinimas vyko kelis kartus naudotose statinėse ir didelėse ovaliose ąžuolo statinėse, leidžiančios vynuogių veislei ir kilmei išryškėti, o mediena jų nedominuoja.
2022 metų derlius yra itin tipiškas šiai veislei ir gerai subalansuotas – tai charakteringas „Blaufränkisch“, pasižymintis gaivumu, puikiais taninais ir dideliu kulinariniu potencialu.
Degustacijos pastabos:
Taurėje vynas yra tamsios rubino granato spalvos su violetiniais atspindžiais ir subtiliu vandeningu kraštu.
Kvapas: juntami prinokusių vyšnių vaisiai, subtilūs žolelių atspalviai, slyvų ir apelsinų žievelių užuomina.
Skonis: sultingas, elegantiškas ir tikslus, su smulkiagrūdžiu taninų struktūros, gervuogių, mineralinio druskingumo ir gyvybingų vyšnių vaisių užuomina.
Poskonis: gyvybingas ir ilgai išliekantis, todėl šis vynas yra itin universalus priedas.
Rūgštingumas: 5,5 g/l
Kerschbaum Blaufränkisch 2022 puikiai dera su makaronais su mėsos padažais, kepta paukštiena, lengvesniais mėsos patiekalais, tokiais kaip veršiena ar kiauliena, ir brandintų kietųjų sūrių variacijomis. Dėl vaisių, prieskonių ir struktūros derinio jis puikiai dera tiek prie modernios, tiek prie klasikinės virtuvės. Patiekiamas 16–18 °C temperatūros, šis Blaufränkisch pasižymi visu savo stiliumi – tai universalus, prieinamas, tačiau gilus raudonasis vynas, kuriame dera geriausios vynuogių veislės ir regiono savybės.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva.
Kategorija: Raudonas vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 13.5 % alk. tūrio
Skonis: sausas
„Kerschbaum Blaufränkisch 2022“ – tai elegantiškas, smulkios struktūros raudonasis vynas iš centrinio Burgenlando, kuriame klasikiškiausia Austrijos vynuogių veislės forma atsispindi pirmaujančios vynuogių veislės potencialas. Tradicinė „Kerschbaum“ vyninė, įsikūrusi Horitšone, jau dešimtmečius garsėja aukštos kokybės raudonojo vyno kultūra, daugiausia dėmesio skirdama meistriškumui, kilmei ir brandinimo tikslumui.
Šiam „Blaufränkisch“ atrinktos vynuogės 14 dienų buvo fermentuojamos su odelėmis, siekiant maksimaliai išgauti spalvą, aromatą ir struktūrą. Malolaktinė fermentacija iš dalies vyko medinėse statinėse, kad vynas gautų papildomo kremiškumo. Tolesnis brandinimas vyko kelis kartus naudotose statinėse ir didelėse ovaliose ąžuolo statinėse, leidžiančios vynuogių veislei ir kilmei išryškėti, o mediena jų nedominuoja.
2022 metų derlius yra itin tipiškas šiai veislei ir gerai subalansuotas – tai charakteringas „Blaufränkisch“, pasižymintis gaivumu, puikiais taninais ir dideliu kulinariniu potencialu.
Degustacijos pastabos:
Taurėje vynas yra tamsios rubino granato spalvos su violetiniais atspindžiais ir subtiliu vandeningu kraštu.
Kvapas: juntami prinokusių vyšnių vaisiai, subtilūs žolelių atspalviai, slyvų ir apelsinų žievelių užuomina.
Skonis: sultingas, elegantiškas ir tikslus, su smulkiagrūdžiu taninų struktūros, gervuogių, mineralinio druskingumo ir gyvybingų vyšnių vaisių užuomina.
Poskonis: gyvybingas ir ilgai išliekantis, todėl šis vynas yra itin universalus priedas.
Rūgštingumas: 5,5 g/l
Kerschbaum Blaufränkisch 2022 puikiai dera su makaronais su mėsos padažais, kepta paukštiena, lengvesniais mėsos patiekalais, tokiais kaip veršiena ar kiauliena, ir brandintų kietųjų sūrių variacijomis. Dėl vaisių, prieskonių ir struktūros derinio jis puikiai dera tiek prie modernios, tiek prie klasikinės virtuvės. Patiekiamas 16–18 °C temperatūros, šis Blaufränkisch pasižymi visu savo stiliumi – tai universalus, prieinamas, tačiau gilus raudonasis vynas, kuriame dera geriausios vynuogių veislės ir regiono savybės.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva.


