Gamintojas: Laurent Perrier
Gėrimo tipas: Šampanas
Kilmės šalis: Prancūzija
Tūris: 0.75L
Stiprumas: 12%
Vynuogių rūšis: Pinot Noir
Skonis: Briutas
Nuo pat įkūrimo 1812 m., Laurent-Perrier tapo viena iš pirmaujančių šampano namų pasaulinėje rinkoje. Nuolatinė Laurent-Perrier sėkmė yra giliai įsišaknijusi nuo ryžto išsaugoti giliai įsišaknijusias tradicijas: tai apima pagarbą gamtai ir vynams, tvirtą įsipareigojimą kokybei, ilgalaikių santykių su žmonėmis kūrimą ir palaikymą tiek įmonėje, tiek už jos ribų. Dėl šio įsipareigojimo laikytis tradicijų ir kokybės, Maximilienas Bernardeau buvo paskirtas rūsio meistru, atsakingu už Laurent-Perrier grupės vynus, o tai atlieka pagrindinį vaidmenį tęsiant šią sėkmės istoriją.
1968 m., socialinių neramumų Paryžiuje metu, Laurent-Perrier pristatė didelę naujovę rinkoje su Cuvée Rosé. Tai buvo tuo metu, kai rožinis šampanas dar nebuvo plačiai paplitęs ar madingas.
Cuvée Rosé gamyboje naudojamos tik Pinot Noir vynuogės iš kruopščiai atrinktų vynuogynų. Šios vynuogės yra rūšiuojamos ir pašalinamos prieš fermentacijos procesą. Vėlesnė misos fermentacija trunka nuo 48 iki 72 valandų ir labai prisideda prie būdingų aromatų susidarymo. Vynas, kurio laikymo potencialas yra apie penkerius metus, uždaromas natūralia kamščiu.
Elegantiškas uždengtas butelis, kuriame pristatomas šampanas, yra XVII amžiaus dizaino ir įkvėptas Henriko IV eros. 2009 m. spalį vykusioje šampano degustacijoje, kurią organizavo žurnalas Weinwirtschaft, šis rožinis gavo išskirtinį 91 balą iš 100.
Degustacijos pastabos: Elegantiška rožinė taurėje. Gaivus ir vaisinis aviečių, raudonųjų serbentų, braškių ir juodųjų vyšnių kvapas. Skonis švelnus, suapvalintas šviežiai nuskintų raudonų vaisių natomis. Ilgai išliekanti apdaila.
Puikus priedas prie Azijos virtuvės patiekalų, taip pat prie marinuotos žuvies, Parmos kumpio ir desertų su raudonais vaisiais.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas
-
Jūsų krepšelis tuščias!