Gamintojas: Laurent Perrier
Gėrimo tipas: Šampanas
Kilmės šalis: Prancūzija
Tūris: 0.75L
Stiprumas: 12%
Vynuogių rūšis: 50 % Chardonnay ir 50 % Pinot Noir
Skonis: Briutas
Nuo pat įkūrimo 1812 m., Laurent-Perrier tapo viena iš pirmaujančių šampano namų pasaulinėje rinkoje. Nuolatinė Laurent-Perrier sėkmė yra giliai įsišaknijusi nuo ryžto išsaugoti giliai įsišaknijusias tradicijas: tai apima pagarbą gamtai ir vynams, tvirtą įsipareigojimą kokybei, ilgalaikių santykių su žmonėmis kūrimą ir palaikymą tiek įmonėje, tiek už jos ribų. Dėl šio įsipareigojimo laikytis tradicijų ir kokybės, Maximilienas Bernardeau buvo paskirtas rūsio meistru, atsakingu už Laurent-Perrier grupės vynus, o tai atlieka pagrindinį vaidmenį tęsiant šią sėkmės istoriją.
2012-ieji vynuogininkystei buvo sunkūs dėl šalnų, krušos ir grybų atakos, dėl kurių derlius buvo mažas. Nepaisant to, saulėta vasara leido vynuogėms puikiai sunokti, todėl derlius buvo kokybiškas.
Laurent Perrier Millésimé sudaro tolygus 50 % Chardonnay ir 50 % Pinot Noir pasiskirstymas. Chardonnay vynuogės kilusios iš prestižinių Côte des Blancs vietovių, įskaitant Le Mesnil-sur-Oger, Oger, Cramant ir Chouilly, o Pinot Noir vynuogės yra iš Montagne de Reims, kilusios iš Bouzy, Aÿ, Verzy, Mailly ir Rilly-la-Montagne.
Prieš išpilstant ir uždarant natūraliu kamščiu, vynas brandinamas dešimt metų, kad išnaudotų visas skonio galimybes.
Degustacijos pastabos: Baltas auksas su puikiu blizgesiu Taurėje. Kvapas aromatingas, gėlių puokštė, citrusinių vaisių ir baltųjų persikų natos. Gyvas, minerališkas ir kupinas subtilumo gomuryje su prinokusių greipfrutų natomis. Ilgai išliekantis poskonis.
Patiekimo temperatūra: 9-11 °C
Mėgaukitės šiuo šampanu su jūros gėrybėmis, žuvimi, paukštiena ar veršiena. Šampanas puikiai dera ir su kietuoju sūriu.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas
-
Jūsų krepšelis tuščias!