Gamintojas: Montenegro
Kategorija: Amaro likeris
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 1 L
Stiprumas: 23%
Amaro Italiano gaminamas tradiciniame šeimos versle nuo 1885 m.
Distiliuotoją Stanislao Cobianchi įkvėpė kelionė aplink pasaulį ir sukūrė savo slaptą receptą, sudarytą iš daugiau nei 40 žolelių ir prieskonių.
Kai kurios gerai žinomos augalinės medžiagos yra, pavyzdžiui, saldieji ir kartieji apelsinai, kalendros sėklos, mairūnai, raudonėliai, vabzdžiai, cinamonas, gvazdikėliai ir muskato riešutas.
Viešai paslaptis, kad Kult-Amaro taip pat vadina „dorybių likeriu“.
Degustacijos pastabos:
Spalva: ruda.
Nosis: aštrios, kvapnios, subtilios kartokos natos.
Skonis: Aromatingas, aštrus, su žolelių natomis ir citrinos natomis.
Poskonis: ilgai išliekantis.
Grynas arba su ledu – Amaro žinovams parodo visą savo aromatą ir yra ištikimas kiekvienos valandos draugas.
Kokteilis ar ilgas gėrimas, pavyzdžiui, su ginger ale, toniku ar apelsinų sultimis, tampa universaliu kompanionu visiems, kurie mėgsta švęsti gyvenimą.
Savo tėvynėje Bolonijoje „Amaro“ yra populiarus kavos kompanionas po vakarienės.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva