Gamintojas: De Bernard Coneglione
Kategorija: Putojantis vynas - šampanas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 11,5 %
De Bernard Coneglione Prosecco Superiore DOCG Extra Dry yra prabangus putojantis vynas, kilęs iš prestižinių Conegliano-Valdobbiadene kalvų – Prosecco pasaulio istoriniame šerdyje ir turintis aukščiausią Italijos kilmės statusą DOCG.
Ši šiaurės Italijos Veneto regione esanti vietovė yra žinoma dėl stačių vynuogynų, mineralinėmis dirvomis ir puikaus mikroklimato, kuris suteikia idealias sąlygas subtiliai struktūruotiems, elegantiškiems putojantiems vynams.
Šiam Prosecco Superiore gamybai De Bernard naudoja klasikinę veislių sudėtį iš Glera, Verdiso ir Perera. Ši tradicinė mišinio sudėtis užtikrina subalansuotą vaisių, gaivumo ir floralinio subtilumo derinį.
Gamyba vyksta temperatūros kontrolės nerūdijančio plieno talpyne pagal Charmat metodą, siekiant išsaugoti aromatinį skaidrumą, gyvą putojimą ir autentišką veislių charakterį.
Kaip Extra Dry, šis Prosecco turi švelnų likutinį cukrų, kuris subtiliai pabrėžia vaisiškumą ir suteikia jam elegancijos bei prieinamumo.
Degustacijos apžvalga: stikle pasireiškia šviesiai geltonos spalvos tonas su žalsvais atspindžiais ir subtilia, vienoda putle. Uoslėje dominuoja kvapnus obuolių, baltojo persiko, citrusinių vaisių bei floralių natų derinys. Skonis yra šviežias, gyvas ir subalansuotas, su švelniu vaisių saldumu, elegantiška rūgšties struktūra ir malonus, gaivus, aiškus pabaigos jausmas.
Likutinis cukrus: 15 g/l
Patiekimo temperatūra: 5-7 °C
Šis Prosecco puikiai dera su aukštos kokybės antipastais, marinuotomis jūros gėrybėmis, lengva žuvimi, vasaros patiekalais arba suši. Taip pat kaip rafinuotas aperityvas ar švenčių progoms jis atskleidžia visą savo potencialą.
Šis De Bernard Coneglione Prosecco Superiore DOCG Extra Dry sujungia autentiškumą, meistriškumą ir malonumą aukščiausio lygio – tikras tradicinės Prosecco kultūros iš Conegliano-Valdobbiadene ambasadorius.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


