Gamintojas: Villa Sandi
Kategorija: Putojantis vynas - šampanas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 11% Vol.
Villa Sandi yra žinomas vynų ūkis Prosecco regiono širdyje Veneto, Italijoje, garsėjantis aukštos kokybės putojančiais ir neputojančiais vynais. 17 amžiaus pastatas tarnauja kaip įspūdingas vyno įsikūrimas ir atspindi regiono turtingą istoriją bei tradicijas.
Villa Sandi ypač garsus dėl Prosecco gamybos. Vynuogės auga Valdobbiadene kalvotose vietovėse, kur mikroklimatas ir mineraliniai dirvožemiai suteikia idealias augimo sąlygas. Vynuogės kruopščiai renkanos rankomis, siekiant užtikrinti geriausią kokybę. Tvarumas ir aplinkos apsauga yra prioritetai, ką patvirtina modernios technologijos ir daugybė sertifikatų.
D.O.C.G. Conegliano-Valdobbiadene teritorija yra kalvotas regionas su kalkingais, dalinai molingais dirvožemiais. Šie dirvožemiai suteikia idealias sąlygas Glera vynams, iš kurių gaminamas šis Prosecco. Po derliaus vynuogės švelniai spaudžiamos pneumatinėje spaudoje, o sultys pilamos į temperatūroje reguliuojamas talpas.
Motas su specialiai parinktomis mielių kultūromis fermentuojamos 15–16 °C, kad išsaugotų aromatus. Kai pasiekiamas norimas alkoholio ir cukraus kiekis, fermentacija sustabdomama aušinant. Po trumpalaikio nusėdimo šis šampano vynas yra paruoštas butelių pilstymui, uždaromas natūraliu kamšteliu.
Degustacijos pastabos:
- Stiklinėje šviesiai gelsva spalva.
- Uostyme elegantiški žalųjų obuolių ir egzotinių vaisių aromatai.
- Skonis: klasikinė elegancija.
- Ilgas poskonis.
Rūgštis: 5,7 g/l
Likutinis cukrus: 17 g/l
Serviravimo temperatūra: 6–8 °C
Šis Prosecco puikiai dera su antipastais ir įvairiais salotų patiekalais.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


