Gamintojas: Takamaka
Kategorija: Romas
Kilmės šalis: Seišeliai
Tūris: 0,7 L
Stiprumas: 43%
Takamaka Extra Noir Rum reprezentuoja išskirtinį romo gamybos meną Seišeliuose. Šis aukščiausios kokybės romas yra pagamintas iš cukranendrių melasos ir yra daugiasluoksnis kolonėlių ir puodo romo mišinys. Šis derinys užtikrina tobulą balansą tarp sudėtingų aromatų ir švelnios tekstūros. Takamaka Extra Noir brandinamas naujose prancūziško ąžuolo statinėse ir amerikietiškose burbono statinėse, o tai suteikia unikalaus gylio ir egzotiško pikantiškumo.
Ypatinga šio romo savybė yra ta, kad jis išpilstomas į butelius be pridėtinio cukraus ir be šaldymo filtravimo. Šis metodas išsaugo autentišką romo intensyvumą ir grynumą bei užtikrina, kad visiškai atsiskleistų visi natūralūs cukranendrių ir statinių aromatai.
Takamaka Extra Noir Rum, kurio alkoholio kiekis yra 43 tūrio proc., yra galingas, tačiau harmoningo skonio – idealiai tinka grynam pasimėgavimui arba kaip išskirtinių kokteilių pagrindas.
Degustacijos pastabos:
Spalva: Tamsus gintaras, atspindintis turtingą brendimą ir medienos aromatus.
Nosis: Sudėtingi ant grotelių keptų cukranendrių, vanilės ir smulkios ąžuolo natos aromatai, papildyti subtiliomis pikantiškomis cinamono ir muskato natomis.
Skonis: Pilnas ir intensyvus, su šiltais prieskoniais, tropinių vaisių natomis ir maloniu karamelės bei iriso saldumu, kurie puikiai dera su šiek tiek dūmo nata ir ąžuolo prieskoniu.
Poskonis: ilgai išliekantis ir glotnus, su šiltu, pikantišku poskoniu ir ąžuolo bei karamelės dvelksmu.
Takamaka Extra Noir Rum idealiai tinka grynam pasimėgavimui ar ant ledo. Jis puikiai dera su ant grotelių kepta mėsa, rūkytu sūriu ar Karibų jūros regiono patiekalais, tokiais kaip ant grotelių kepta mėsa ir vištiena. Šis romas taip pat išskleidžia savo sudėtingus aromatus su juoduoju šokoladu, karameliniais desertais ar vaisiniais pyragais ir puikiai užbaigia kiekvieną skonį.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva