Gamintojas: Ukiyo Spirits
Kategorija: Degtinė
Kilmės šalis: USA
Tūris: 0,7 L
Stiprumas: 40%
Japoniška ryžių degtinė Ukiyo duoklė tradiciniam japonų distiliavimo menui ir „Ukiyo“, „plaukiojančio pasaulio“ filosofijai. Ši mąstysena kviečia sąmoningai mėgautis akimirka ir atitrūkti nuo kasdienių minčių. Ukiyo Rice Degtinė yra kilusi iš atogrąžų Okinavos salos ir gaminama iš unikalaus regioninio Awamori spirito. Awamori yra tradicinis spiritas, kuris šimtmečius buvo distiliuojamas iš grynų ryžių ir randamas tik Okinavoje.
Norint pagaminti šią išskirtinę degtinę, Awamori distiliuojamas tris kartus mažomis partijomis tradiciniuose distiliavimo induose. Šis sudėtingas procesas gamina ypač švelnią, gryną ir elegantišką degtinę, įkūnijančią japoniško meistriškumo esmę. Dėl aiškios struktūros, subtilaus ryžių saldumo ir glotnios, aksominės tekstūros ji yra aukščiausios klasės pasirinkimas žinovams.
Degustacijos pastabos:
Spalva: skaidrI, blizgI.
Nosis: subtilios ryžių natos, puikūs gėlių akcentai, citrusinių vaisių natos.
Skonis: Švelnus, tyras, subtilaus saldumo, baltųjų pipirų niuansų, šviežių ryžių.
Poskonis: Ilgai išliekantis, švelnus, šiek tiek mineralinis.
Japoniška ryžių degtinė Ukiyo idealiai tinka puikiems, skaidriems kokteiliams, tokiems kaip klasikinis martinis arba degtinės tonikas su yuzu žievele. Ja galima mėgautis tvarkingai ant ledo, kad visapusiškai įvertintumėte subtilius jos niuansus. Jis ypač gerai dera su japonų virtuvės patiekalais, tokiais kaip sušis, sašimis ar puikia Wagyu jautiena. Be to, ji puikiai dera su lengvais, šviežiais patiekalais, tokiais kaip marinuota žuvis, austrės ar azijietiškų ryžių patiekalai.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva