Heinrich Blaufränkisch 2019 12,5% Vol. 0,75 l
Gamintojas: Weingut Heinrich
Kategorija: Vynas
Kilmės šalis: Austrija
Tūris: 0,75 l
Stiprumas: 12,5 %
Regionas: Burgenland
Vynuogių rūšis: Blaufränkisch
Weingut Heinrich įsikūręs Gols mieste Burgenlando regione. Jį valdo Gernot ir Heike Heinrich. Puikus vynas gimsta tik tada, kai vynuogės jaučiasi gerai. Šeimos vynuogynai įsikūrę Purbach, Breitenbrunn, Winden, Jois, Neusiedl am See, Weiden, Gold, Mönchhof ir Podersdorf. Dėl gausių saulėtų valandų aplink Neusiedlersee vynuogės sunoksta ir atsispindi šio vyno skonio intensyvumas.
Blaufränkisch vynuogės auginamos mineraliniais dirvožemiais, kuriuose gausu kalkių ir šiferio. Tokios geologinės sąlygos suteikia vynui ryškią mineralinę nuoseklumą ir aiškią struktūrą. Uogos renkamos vidury rugsėjo rankomis. Šio vyno ypatybė yra spontaniška fermentacija, kuri vyksta be pridėtų kultivuotų mielių ir išryškina tikrąjį vyno charakterį bei švarų skonį.
Gerinimo fazė vyksta tiek tradicinėse medinėse fermentavimo talpose, tiek plieniniuose rezervuaruose, o vynas praleidžia dvi savaites maceracijoje. Šis žingsnis yra esminis aromatų ir spalvų išgavimui. Brendimas vyksta kelis metus pasirinktuose, naudotuose 500 litrų talpos ąžuolo statinėse ir medinėse fermentavimo talpose. Galutinis laikymo etapas baigiasi vyno įpilstymu į butelius, užsandarintus natūraliais kamšteliais.
Išpilstyta: 2024 m. sausis
Apdovanojimai:
- Degustatorių pastaba: Vidutinė rubino spalva. Nosyje labai vaisinis, su prieskoniais, žolelėmis ir tamsiomis uogomis aromatais. Skonis – tiesus, kompaktiškas su lengvu judesiu; labai harmoningas raudonasis vynas su gaivinančiomis rūgštimis. Ilgai išlieka ir pabaiga yra smulki.
- Degustatorių įvertinimas: 2017 m. laimėtojas kategorijoje Offen-Ausschank, patikrinta ÖGZ degustatorių pastaba.
- Likęs cukrus: 1,0 g/l
- Rūgštingumas: 5,8 g/l
- Vartojimo temperatūra: 14-16 °C
- Šis vynas puikiai dera su jautienos ir žvėrienės patiekalais.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


