Gamintojas: Wild Turkey
Kategorija: Viskis
Kilmės šalis: Jav
Tūris: 0,7 L
Stiprumas: 40,5%
The Wild Turkey istorija prasideda 1869 m., kai ant kalvos, dabar žinomos kaip Wild Turkey Hill, virš Kentukio upės tarpeklio, buvo įkurta Ripy distiliavimo gamykla. Distiliavimo gamykla buvo uždaryta 1919 m. dėl draudimo, bet vėl atidaryta 1933 m. Nuo 1941 m. „Wild Turkey“ viskius Lorensburge, Kentukyje, gamina Austinas Nikolsas.
Prekės ženklas „Wild Turkey“ buvo įkurtas 1940 m., kai „Ripy Distillery“ vadovas Thomas McCarthy reguliariai veždavo viskį į kalakutų medžiokles ir dėl to jis tapo vis labiau žinomas.
„Wild Turkey Kentucky Straight Bourbon“, sukurtas meistro Distilerio Eddie Russello, buvo pristatytas 2011 m. Šis burbonas brandinamas nuo šešerių iki aštuonerių metų kruopščiai atrinktose ąžuolo statinėse, žymiai ilgiau nei daugelis kitų šios kategorijos viskių. Brandinimui buvo panaudota 81 amerikietiško ąžuolo statinė, kuri turi „Nr. 4 char“ skrudinimo lygį, dar vadinamą „Alligator Char“.
Šis „Wild Turkey“ yra ne lengvesnė 101 atšaka, kaip anksčiau buvo 80, o visiškai naujas Austin Nichols viskis. Unikalaus brandinimo ir kruopštaus statinių parinkimo dėka jis aiškiai išsiskiria iš kitų burbonų ir siūlo neprilygstamą skonio potyrį.
Apdovanojimai:
- AUKSO ir geriausio savo klasėje apdovanojimas prestižiniame tarptautiniame vyno ir spiritinių gėrimų konkurse Londone.
Degustacijos pastabos:
Spalva: Gintaro.
Nosis: sviestiniai kukurūzai, šokoladas, karamelė, imbieras, gėlių natos.
Skonis: Sodrus, karamelinis, vanilės, pipirų, prieskonių.
Poskonis: ilgai išliekantis, sausas.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva