Gamintojas: Yeni Raki
Kategorija: Raki
Kilmės šalis: Turkija
Tūris: 0,35 L
Stiprumas: 45%
Raki, garsus Turkijos nacionalinis gėrimas, yra nepakeičiama Turkijos švenčių dalis. Nesvarbu, ar ramiai valgote su draugais namuose, ar per didelę šventę, ar vakarieniausite restorane – raki kiekvieną socialinį susibūrimą praturtina savo būdingu skoniu.
Šis gerbiamas spiritas turi maždaug 300 metų tradicijas ir gaminamas Anatolijoje iš kruopščiai atrinktų ingredientų: anyžių, gryno balto granuliuoto cukraus ir minkšto šaltinio vandens. Šie komponentai suteikia raki nepakartojamą aromatą ir puikų skonį.
Pirmajame distiliavimo proceso etape apdorojamos atrinktos vynuogių veislės iš Anatolijos. Šios vynuogės skinamos prinokusios, džiovinamos ir vėliau fermentuojamos. Vėlesniame antrajame distiliavimo etape į gautą suma įdedama aukštos kokybės pimpinelinių anyžių sėklų. Šis žingsnis yra labai svarbus skoniui sukurti, nes anyžiai puikiai papildo vynuogių aromatus.
Degustacijos pastabos:
Raki skonis daugiausia priklauso nuo naudojamų vynuogių ir anyžių sėklų kokybės. Anyžius visiškai ištirpsta alkoholyje, todėl rakyje jų nematyti, tačiau vis tiek galima aiškiai užuosti ir pajusti skonį. Baltas debesuotumas, dėl kurio raki taip pat buvo pavadintas liūto pienu, atsiranda, kai į rakį įpilama vandens.
„Yeni Raki“ geriausia patiekti esant 8–10 °C temperatūros.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva