Gamintojas: Bodega Serrana
Kategorija: Kumpis
Kilmės šalis: Ispanija
Svoris: 4.7 Kg.
„Bodega Serrana“ mentės kumpis – ALBENTOSA – yra 100 % natūraliai brandinama mažiausiai devynis mėnesius. Dėl didelio tarpraumeninių riebalų kiekio jis pasižymi švelnia, šilkine tekstūra. Jo skonis subtilus, intensyvus ir malonus gomuriui, skleidžiantis būdingą amatinio brandinimo aromatą.
SAVYBĖS: Mentės kumpiai gaminami iš baltųjų kiaulių priekinių kojų, kurios sūdomos, vėliau džiovinamos ir brandinamos. Tiek šėrimo, tiek džiovinimo procesas atitinka aukščiausius kokybės kontrolės standartus. Mentės kumpiai turi daugiau tarpraumeninių riebalų nei „Jamón“ kumpiai, todėl jų išeiga paprastai siekia apie 40–45 % bendro gabalų svorio.
PJAUSTYMAS: Pjaustant mentės kumpį, rekomenduojama naudoti kumpio laikiklį, atitinkantį gabalo dydį ir svorį, kad būtų užtikrintas geras sukibimas ir saugumas pjaustant ir raikant. Visada naudokite tinkamus, aštrius peilius, kad būtų lengva pjaustyti.
LAIKYMAS: Kumpį laikykite sausoje, vėsioje ir gerai vėdinamoje vietoje, geriausia pakabintą arba ant kumpio laikiklio. Venkite drėgnų vietų, nes aplink kumpį atsiras pelėsis. Jei atsiranda pelėsis, jį galima lengvai nuvalyti ir pašalinti patrinus šiek tiek aliejaus ir medvilniniu audiniu. Atidarius, rekomenduojama suvartoti kumpį per šešias savaites.
SVARBI VARTOJIMO REKOMENDACIJA: Vakuume supakuoti kumpiai ir mentės linkę suminkštėti. Prieš vartojant, išimkite juos iš plastiko ir leiskite kumpiui 3–5 dienas išvėdinti, kad pasiektų optimalų brandinimo tašką. Jei pradėsite vartoti kumpį to nepadarę, mėsa bus minkšta. Jei dėl kokių nors priežasčių plastikinio maišelio vakuuminis sandariklis plyš, išimkite kumpį, kitaip atsiras pelėsis.
Priede pjaustymo peilis ir galastuvas.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva


