Gamintojas: Braida
Gėrimo tipas: Raudonas vynas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0.75L
Stiprumas: 16.5%
Vynuogių rūšis: Barbera
Regionas: Pjemontas
Skonis: Sausas
Guiseppe Bologna buvo paprastas žmogus, kuris augino vynuogynus sau ir savo draugams ir su dideliu atsidavimu gamino nedidelius kiekius vyno. Skanus vynas greitai išpopuliarėjo kaime. Jo sūnus Giacomo tikriausiai paveldėjo tėvo meilę Barbera vynuogėms.
Vos per tris kartas Bolonijos šeima sugebėjo pristatyti Barberą d\'Asti dideliam pasauliui. Ilgą laiką šiai vynuogių veislei nebuvo tikimasi pasiekti tokio didumo – tačiau Giacomo anksti atpažino jos modernų skonį ir apvalius, prinokusius taninus.
Braida Bricco d\'Uccellone d\'Asti yra išskirtinis raudonasis vynas, pagamintas iš 100% Barbera vynuogių. Jie auga derlingoje Pjemonto smėlio ir molio dirvoje, kuri suteikia vynui neabejotinos elegancijos ir sudėtingumo. Kruopštus vinifikavimas prasideda 20 dienų maceravimu ant odelių kontroliuojamoje temperatūroje. Po fermentacijos vynas 15 mėnesių brandinamas statinėse, po to dar 12 mėnesių butelyje. Brandinimo procesą užbaigia sandarinimas natūralia kamščiu, kuris išsaugo vyno kokybę ir garantuoja įspūdingą brandinimo potencialą iki 2035 m.
Degustacijos pastabos: Intensyvus rubino raudonumas taurėje. Kvapas prinokusių vaisių puokštė, kurią lydi subtilus pipirmėčių dvelksmas. Skonyje kompaktiškas ir daugiasluoksnis, su intensyviais raudonų uogų ir sultingų vyšnių aromatais, harmoningai papildytais smulkiomis vanilės ir saldymedžio natomis. Gaivinanti rūgštelė ir lankstūs taninai suteikia elegantišką struktūrą. Ilgai išliekantis poskonis.
Rūgštingumas: 7,27 g/l
Likutis cukrus: 2,4 g/l
Gėrimo temperatūra: 14-16°C
Idealus priedas prie keptos mėsos, žvėrienos patiekalų ir vidutiniškai prinokusio sūrio.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas
-
Jūsų krepšelis tuščias!