Gamintojas: Luxardo
Kategorija: Sambuca
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0,7 L
Stiprumas: 38%
Iš Kinijos kilęs anyžių augalas jau senovėje buvo žinomas dėl savo gydomųjų savybių.
Pagrindiniai italų klasikos ingredientai yra žvaigždinis anyžius, žolelės, prieskoniai, cukrus, alkoholis ir grynas vulkaninis vanduo.
Klasikinis likeris brandinamas dideliuose ąžuoliniuose induose, po kurių jis atsiskleidžia kaip apvalus ir subalansuotas.
Degustacijos pastabos:
Spalva: Skaidri.
Nosis: Aštrus, sudėtingas, pušų spyglių natos.
Skonis: Saldus, anyžių, saldymedžio ir kalendros aromatai.
Poskonis: ilgai išliekantis.
Sambuca gali būti geriama gryna arba su ledu, arba ji gali būti transformuojama į klasikinį itališką „sambuca con la mosca“ su 3 kavos pupelėmis.
Kodėl nepatobulinus espreso su Sambuca?
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva