Gamintojas: Poliziano
Gėrimo tipas: Raudonas vynas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0.75 L
Stiprumas: 14.5%
Skonis: Sausas
Regionas: Toskana
Vynuogės rūšis: Sangiovese
Vyno daryklą Poliziano 1961 metais įkūrė Dino Carletti. Iš pradžių jis įsigijo 22 hektarus, bet bėgant metams išsiplėtė iki 170 hektarų. Pavadinimas „Poliziano“ kilęs iš humanisto ir poeto Angelo Ambrogini, kuris turėjo šią slapyvardį. 1980 m. verslą perėmė Carletti sūnus. Nuo pat pradžių Federico labai rūpinosi gamtos ir vynuogininkystės harmonija. 1978 m. baigęs agronomijos studijas, jis padarė didelę įtaką vynuogininkystei ir gamybos procesui. Kartų patirtis leido vynui augti ir pelnyti pasaulinę šlovę.
Poliziano Rosso di Montepulciano gaminamas iš 80 % Sangiovese vynuogių ir 20 % Merlot vynuogių, kurios skinamos rankomis. Vynuogių fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpyklose kontroliuojamoje temperatūroje iš viso 10-12 dienų. Tada cuvée maždaug 8 mėnesius brandinamas barikuose, kol šis sotus vaisinis vynas išpilstomas į butelius.
Degustacijos pastabos: Rubino raudonis taurėje. Kvapas– vaisinės raudonos uogos, kurias lydi pikantiškos natos. Skonyje sodrios, aštrios, raudonos uogos. Ilgai išliekantis poskonis.
Vynuogių veislės: 80% Sangiovese, 20% Merlot.
Senėjimas: barique.
Užsegimas: natūrali kamštiena.
Senėjimo potencialas: iki 2023 m.
Gėrimo temperatūra: 18-20 C.
Idealus kompanionas prie užkandžių, raudonos mėsos ir brandintų sūrių.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas.
-
Jūsų krepšelis tuščias!