Gamintojas: Gerard Bertrand
Gėrimo tipas: Raudonas vynas
Kilmės šalis: Prancūzija
Tūris: 0,75 L
Stiprumas: 12.5%
Skonis: Sausas
Regionas: Pays D'oc
Vynuogės rūšis: Grenache
1975 m. Gérardas Bertrandas pradėjo savo vynuogių derliaus nuėmimą Château de Villemajou Corbières, kur atrado savo aistrą vynui. Per dvylika metų jis tobulino savo įgūdžius kartu su savo tėvu Georgesu Bertrandu, kol galiausiai palikimą perėmė ketvirtoji karta. Po tragiškos tėvo mirties 1987 m. Gérardas Bertranas perėmė Domaine de Villemajou šeimos valdymą ir įkūrė Gérard Bertrand vyno įmonę. Gérard Bertrand grupę sudaro 16 vyno dvarų ir 16 rūmų Prancūzijos Viduržemio jūros pakrantėje, kurių bendras plotas yra 850 hektarų. Dalis vynuogių skinamos rankomis ir brandinamos 225 litrų talpos Bordo statinėse, likusios laikomos nerūdijančio plieno talpyklose.
Gérard Bertrand Rouge Clair yra cuvée, pagamintas iš regiono flagmano Grenache ir skirtas dalintis akimirkomis su draugais. Vynuogės kilusios iš Rytų Pirėnų teritorijų ir suteikia šiam madingam mišiniui unikalų charakterį. Jis yra sertifikuotas ekologiškas ir gaminamas iš rankomis skintų vynuogių, kad būtų išsaugoti ypatingi terroir niuansai. Grenache kelias dienas maceruojamas per naktį šaltoje temperatūroje. Makeracijos laikas yra trumpesnis nei penkios dienos, kad būtų užtikrinta puiki pusiausvyra. Po brandinimo raudonasis vynas išpilstomas į butelius ir uždaromas užsukamu kamščiu.
Degustacijos pastabos:
Taurėje ryški rubino raudona spalva.
Kvapas - prinokusių vyšnių, braškių ir subtilių gėlėių.
Skonis subalansuotas, gaivus ir ypač harmoningas bei vaisiškas gomuryje.
Ilgai išliekantis poskonis.
Patiekimo temperatūra: 13 °C
Dėl vidutinio alkoholio kiekio ir kulinarinių natų šis lengvas raudonas vynas yra universalus priedas ištisus metus. Puikiai tinka kaip aperityvas arba prie grilio patiekalų à la plancha, keptų krevečių ar daržovių risotto.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas.