Gamintojas: Zenato
Gėrimo tipas: Raudonas vynas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0.75 L
Stiprumas: 16.5%
Skonis: Sausas
Regionas: Venetien
Vynuogės rūšis: Corvina Veronese
1960 m. Įkūrė „Zenato“ vyno darykla Sergio Zenato, antros kartos šeimos verslas, išsivystė į pirmaujančią vyno daryklą. Jis yra Pietrytiniame Gardos ežero krante ir šiandien augina daugiau nei 60 ha vynuogynų, daugiausia pasodintų Trebbiano vynuogėmis.
„Zenato“ vaidino pagrindinį vaidmenį didinant Gardos ežero vynų profilį, kurį lemia ryžtas, aistra ir negailestingas kokybės siekimas. Dėl to Zenato buvo pripažintas vienu iš svarbiausių vyno gamintojų pasaulyje.
„Zenato Amarone Della Valpolicella Classico“ yra pagaminta iš 80% Corvina, 10% rondinella, 5% Molinara ir 5% Sangiovese vynuogių. Po vynuogių fermentacijos vynas prancūzų statinėse yra subrendęs 30 mėnesių, po to dar 12 mėnesių brendimo butelyje, kad sustiprintų aromatą ir patikslintų vyno pobūdį. Natūralus kamštiena naudojama išpilstymams, o tai pabrėžia vyno kokybę ir tradicijas.
Degustacijos pastabos:
Rubino raudonumas taurėje. Šis raudonasis vynas turi ne vieną aromatą: džiovinti vaisiai, vyšnios, slyvos ir razinos. Šiltas ir labai gerai subalansuotas skonis, švelnus. Jo alkoholio kiekį sutramdo tobula skonio struktūra. Ilgas poskonis.
Likęs cukrus: 5,5 g/l.
Rūgštingumas: 6,00 g/l.
Geriamojo temperatūra: 7–9 ° C.
Šis vynas yra idealus patiekalų su raudona mėsa, žaidimų, parmezano, aštraus sūrio, figų ir azijiečių patiekalų priedas.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas.