Gamintojas: Ron Zacapa
Kategorija: Romas
Kilmės šalis: Gvatemala
Tūris: 0,7L
Stiprumas: 40%
Savo laikų gamintojams apie Rono Zakapos vardą ilgai galvoti nereikėjo, nes 1976 metais Zakapos miesto 100-mečio proga buvo pradėti pilstyti pirmieji romo iš Gvatemalos buteliai. Nuo tada nebuvo sustabdyta šio unikalaus romo, kuris per kelis dešimtmečius iš savo mažos kilmės vietos iškeliavo į platųjį pasaulį.
Ron Zacapa savo neįtikėtiną sėkmę lėmė daug veiksnių, nors Zacapaneca spirito varykla skiriasi nuo daugelio kitų romo gamintojų vien dėl savo žaliavos. Vietoj cukranendrių melasos vėlesniam distiliavimui naudojamas virtas cukranendrių sirupas, žinomas kaip grynas medus. Po to, kai šis sirupas yra fermentuotas, jis distiliuojamas indelyje. Po distiliavimo jaunas romas keliauja aukštai į kalnus, kur yra distiliavimo gamyklos sandėliai ir galima įsigyti įvairių rūšių statinių.
Ron Zacapa gaminamas naudojant Zacapa Solera procesą, kuris leidžia romui bręsti iki 23 metų įvairiose medinėse statinėse Gvatemaloje. Šis procesas ir unikalus sandėliavimas kalnuose suteikia romui ypatingo gylio ir sudėtingumo, dėl kurių jis išgarsėjo visame pasaulyje.
Degustacijos pastabos:
Spalva: tamsiai gintarinė.
Nosis: saldus, riešutinis, medus, šokoladas, tabakas, dūmai.
Skonis: smulkus, vaisinis, kreminis, vanilės, iriso, kakavos.
Apdaila: ilgai išliekanti, minkšta, šilta, saldi.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva
-
Jūsų krepšelis tuščias!