Gamintojas: Saint James
Kategorija: Romas
Kilmės šalis: Prancūzija
Tūris: 0,7 L
Stiprumas: 40%
Saint James romai iš "Saint James" spirito varyklos Sainte Marie, Martinika, yra fermentuojami iš šviežių cukranendrių sulčių. „Saint James Company“ didžiąją dalį reikalingų cukranendrių augina savo žemėje. Fermentacijos metu, kuri trunka 24–36 valandas, visas cukrus paverčiamas alkoholiu ir vėliau distiliuojamas. Taip gaunamas cukranendrių romas, kurio alkoholio kiekis yra 75 tūrio proc., kuris po to šešis mėnesius paliekamas nerūdijančio plieno talpyklose. Per šį brandinimo laikotarpį gali pasišalinti distiliavimo metu susidaręs anglies dioksidas ir kvapiosios medžiagos. Tai palaipsniui suteikia romui harmoningą, malonų aromatą ir skonį. Tada jis laikomas ąžuolo statinėse dar mažiausiai 2 metus.
Degustacijos pastabos:
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva