Gamintojas: Val de Rance
Gėrimo tipas: Sidras
Kilmės šalis: Prancūzija
Tūris: 0.75L
Stiprumas: 4%
„Val de Rance“ ekologiškas sidras – tai autentiškas prancūziškas obuolių sidras iš Bretanės, gaminamas tik iš ekologiškai užaugintų obuolių. Jį gamina ilgametė kooperatyvo „Les Celliers Associés“ įmonė, kuri jau dešimtmečius garsėja amatininkų kokybe ir regioninės sidro kultūros išsaugojimu. Kruopšti obuolių atranka ir tradicinis apdirbimas paverčia šį sidrą puikiu prancūziško meistriškumo pavyzdžiu gryniausia forma.
Pagal seną šeimos receptą obuoliai šviežiai spaudžiami, savaime fermentuojami ir išpilstomi į butelius be jokių priedų ar konservantų. Rezultatas – natūralus sidras, kurio alkoholio kiekis yra 4 % tūrio, žavintis tiek subtiliu vaisių skoniu, tiek elegantiška saldumo ir gaivumo pusiausvyra. Brandinimo procesas yra ypač švelnus, siekiant išsaugoti tipiškus obuolių aromatus. Išpilstymas atliekamas itin atsargiai ir uždaromas karūnuotu dangteliu, kad išsaugotų sidro gaivumą ir gyvybingumą.
Degustacijos natos:
Taurėje šis ekologiškas sidras yra ryškiai aukso geltonumo spalvos, natūraliai drumstas ir su gyvu perlų skoniu. Nosyje atsiskleidžia aromatingos obuolių natos, kurias papildo medaus, citrusinių vaisių ir subtilių mielių niuansų užuomina. Gomuryje sidras yra gaivus, vaisiškas ir šiek tiek rūgštokas, pasižymi subalansuotu rūgštingumu, subtiliu likutiniu saldumu ir natūraliai sultingu poskoniu, būdingu prancūziškam sidrui.
Šis sidras yra puikus aperityvas ir nuostabiai dera su lengvais užkandžiais, ožkos sūriu, galetėmis, obuolių skonio salotomis ar žuvies patiekalais. Jis taip pat puikiai dera su rudens patiekalais, tokiais kaip tarte flambée arba kišas. Patiekiamas 6–8 °C temperatūros, jis yra ypač sodrus ir aromatingas.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas
-
Jūsų krepšelis tuščias!