Gamintojas: Val de Rance
Gėrimo tipas: Sidras
Kilmės šalis: Prancūzija
Tūris: 0.75L
Stiprumas: 2%
„Val de Rance Cru Breton Cidre Doux“ – tai švelnus ir tradicinis obuolių sidras iš Bretanės, kuriame alkoholio kiekis siekia vos 2 % tūrio, ir tai vienas lengviausių tokio tipo sidrų. Šį sidrą gamina ilgametė kooperatyvo „Les Celliers Associés“ įmonė. Jis gaminamas iš kruopščiai atrinktų regioninių obuolių veislių ir apdorojamas pagal Bretanės amatininkų tradicijas. Naudojami tik švieži obuoliai, švelniai spaudžiami, fermentuojami žemoje temperatūroje ir išpilstomi į butelius be priedų ar konservantų.
„Cru Breton Doux“ yra saldesnio prancūziško sidro stiliaus pavyzdys, kuris ypač vertinamas Bretanėje. Mažas alkoholio kiekis pasiekiamas anksti sustabdžius fermentaciją, taip išsaugoma didelė natūralaus vaisių saldumo dalis. Todėl šis sidras yra ne tik ypač aromatingas ir geriamas, bet ir idealus gėrimas tiems, kurie sąmoningai vengia alkoholio arba nori gerokai sumažinti jo vartojimą neprarandant skonio.
Degustacijos natos:
Taurėje „Cidre Doux“ yra aukso geltonumo spalvos, su smulkiu, natūraliu drumstumu ir gyvu perlų skoniu. Nosyje juntami intensyvūs saldžių obuolių, obuolių kompoto, medaus ir karamelės aromatai. Gomuryje jis minkštas, apvalus ir sultingas, pasižymi subtiliu saldumu ir tik subtiliu rūgštumu, todėl yra ypač malonus ir lengvas. Poskonis vaisiškas, švelnus ir maloniai žaismingas.
Idealiai patiekiamas 6–8 °C temperatūros, „Cru Breton Doux“ puikiai dera su blyneliais, obuolių pyragu, brioche, kruasanais arba švelniu mėlynuoju pelėsiniu sūriu. Jis taip pat atskleidžia visą savo potencialą su aštriais kariais arba kaip deserto garnyras. Dėl mažo alkoholio kiekio jis taip pat yra puiki vaisių alternatyva tradiciniams aperityvams. „Val de Rance Cru Breton Cidre Doux“ derina tradicinį meistriškumą su natūraliu saldumu ir siūlo gaivų, vaisinį sidro potyrį – autentišką, švelnų ir tipiškai Bretoną.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas