Gamintojas: Giacosa Fratelli
Gėrimo tipas: Raudonas vynas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0.75 L
Stiprumas: 14.5%
Skonis: Sausas
Regionas: Piemont
Vynuogės rūšis: Nebbiolo
Gražiame Pjemonte, Italijoje, Giacosa Fratelli vyno daryklą daugiau nei 100 metų valdo Giacosa šeima. 90-aisiais Maurizio ir Paolo perėmė vyno daryklą, gaminančią vieną geriausių Langhe vynų. Šiuo metu auginama 50 hektarų vynmedžių. Natūralumas ir kokybė – pagrindiniai šeimos verslo principai – svarbiausia.
Mandorlo vynuogynas garsiojoje Scarrone vietoje yra Giacosa Fratelli vyninės flagmanas. Vynuogynas, nukreiptas į pietryčius, yra labai status, o Nebbiolo vynmedžiai yra labai seni.
Po trumpo, bet intensyvaus maceravimo šis vynas tradiciniais metodais brandinamas 5 metus.
Degustacijos pastabos:
Taurėje intensyviai raudona.
Kvapas vaisinis juodų uogų, skrudinti aromatai, tabako natos.
Skonyje gausu vaisių, tabako, dervos, žolelių natų.
Ilgas ir sudėtingas poskonis.
Vynuogių veislė: Nebbiolo.
Uždarymas: natūrali kamštiena.
Senėjimo potencialas: iki 2025 m
Gėrimo temperatūra: 16-18 °C.
Puikiai dera prie makaronų, ant grotelių keptos mėsos, taip pat prie žvėrienos patiekalų.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas.