Gamintojas: Jim Beam
Kategorija: Viskis
Kilmės šalis: Jav
Tūris: 0,7 L
Stiprumas: 43%
1740 m. Boehm šeima atvyko į Ameriką gyventi kolonijinės svajonės, o po 48 metų persikėlė į Kentukį ir pakeitė savo pavadinimą į „Beam“. XVIII amžiaus pabaigoje vokiečių, škotų ir airių naujakuriai, atsinešę savo receptus iš namų, jau gamino ruginį viskį Vakarų Pensilvanijoje. Tačiau kai JAV vyriausybė pasiūlė paskatas persikelti į vakarus, daugelis šeimų persikėlė į Kentukį. Vienas iš šių ūkininkų buvo Jocom Beam, kuris pagal savo tėvo viskio receptą distiliavo kukurūzus į naują, saldesnę viskio rūšį, o tai paskatino burbono gimimą.
Jim Beam Double Oak Twice Barreled pirmiausia tradiciškai brandinamas liepsnojančiose ąžuolo statinėse, todėl išryškėja pirmieji intensyvūs aromatai. Po šios pirmosios brandinimo fazės viskis perkeliamas į antrą, naujai sudegusią ąžuolinę statinę, kur vyksta tolesnis brandinimo laikotarpis. Šis brandinimas dviguboje statinėje suteikia burbonui ypatingo gylio ir sudėtingumo, kuris išskiria jį iš kitų viskių ir daro jo charakterį nepakartojamą.
Apdovanojimai:
- Sidabro medalis 2018 m. International Spirits Challenge
Degustacijos pastabos:
Spalva: gintarinė.
Nosis: karamelinis irisas, vanilės tonai, ąžuolo mediena, trapios tešlos pyragaičiai.
Skonis: Sodraus, vanilinio kremo, karamelės, ąžuolo dūmo.
Poskonis: ilgai išliekantis.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva