Gamintojas: Jim Beam
Kategorija: Viskio likeris
Kilmės šalis: Jav
Tūris: 0,7 L
Stiprumas: 32,5%
1740 m. Boehm šeima atvyko į Ameriką gyventi kolonijinės svajonės, o po 48 metų persikėlė į Kentukį ir pakeitė savo pavadinimą į „Beam“. XVIII amžiaus pabaigoje vokiečių, škotų ir airių naujakuriai, atsinešę savo receptus iš namų, jau gamino ruginį viskį Vakarų Pensilvanijoje. Tačiau kai JAV vyriausybė pasiūlė paskatas persikelti į vakarus, daugelis šeimų persikėlė į Kentukį. Vienas iš šių ūkininkų buvo Jokūbas Beamas, kuris pagal savo tėvo viskio receptą distiliavo kukurūzus į naują, saldesnę viskio rūšį, o tai paskatino burbono gimimą.
Jim Beam medaus likeris yra burbono distiliatas, kuris rafinuojamas ir pasaldinamas pridedant medaus. Ypatinga skonio patirtis sukuriama sutuokiant 4 metų Jim Beam burboną su tikru medumi. Švelnios, saldžios natos ne tik užkariauja Jimo Beam gerbėjus, bet ir džiugina burbono gerbėjus bei naujokus.
Degustacijos pastabos:
Spalva: Gintaro.
Nosis: Saldūs aromatai, medus, vanilė, karamelė, ąžuolas.
Skonis: Saldžios natos, švelnus, sodrus, medaus, ąžuolo.
Poskonis: ilgai išliekantis, karamelis.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva