Gamintojas: Jim Beam
Kategorija: Viskis
Kilmės šalis: Jav
Tūris: 0,7 L
Stiprumas: 40%
1740 m. Boehm šeima atvyko į Ameriką gyventi kolonijinės svajonės, o po 48 metų persikėlė į Kentukį ir pakeitė savo pavadinimą į „Beam“. XVIII amžiaus pabaigoje vokiečių, škotų ir airių naujakuriai, atsinešę savo receptus iš namų, jau gamino ruginį viskį Vakarų Pensilvanijoje. Tačiau kai JAV vyriausybė pasiūlė paskatas persikelti į vakarus, daugelis šeimų persikėlė į Kentukį. Vienas iš šių ūkininkų buvo Jokūbas Beamas, kuris pagal savo tėvo viskio receptą distiliavo kukurūzus į naują, saldesnę viskio rūšį, o tai paskatino burbono gimimą.
Jim Beam Rye prieš draudimą Kentucky Straight Rye Whisky yra viena iš naujų Jim Beam rūšių ir populiari alternatyva klasikinėms burbono rūšims. Jis pagrįstas tuo, kaip Amerikos ūkininkai distiliavo viskį prieš draudimą. Tada, kaip ir dabar, 51% rugių sudarė didžiąją dalį ruginio viskio košės, o kukurūzai buvo pagrindinis burbono viskio ingredientas. Gamintojo teigimu, „Jim Beam Rye Whisky“ statinėse brandinamas mažiausiai 4 metus.
Apdovanojimai:
- Sidabro medalis 2018 m. International Spirits Challenge kategorijoje „American Straight Rye Whisky“
- 92 taškai, „Puiku – labai rekomenduojama“ 2015 m. „Ultimate Spirits Challenge“
Degustacijos pastabos:
Spalva: sodrus auksas su gintaro akcentais.
Nosis: Vanilės, ąžuolo aromatų, stipraus ruginio natos.
Skonis: Sodrus, aštrus, saldus, grūdų, medienos, vaisių natos, dūmų natos.
Poskonis: ilgai išliekantis, sumedėjas.
Šiuo Rye geriausia skanauti gryną, su ledu arba norint suteikti kokteiliams daugiau gylio ir turinio.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva