Gamintojas: Kopke
Kategorija: Baltas Porto vynas
Kilmės šalis: Portugalija
Tūris: 0,75 L
Stiprumas: 20 %
Skonis: Saldus
XVII amžiaus pradžioje Kopke pirklių šeima apsigyveno Portugalijoje ir Porte įkūrė eksporto namą. Kopke buvo vieni pirmųjų namų, gaminusių portveiną.
Optimaliu metu nuskintos vynuogės nulupamos, susmulkinamos ir kruopščiai maceruojant paverčiamos vynu, kad išgautų jų spalvą, taninus ir aromatus, kuriuos sustiprina nuolatinis maišymas fermentacijos metu. Tai atliekama nerūdijančio plieno talpyklose, kontroliuojamoje 28–30 °C temperatūroje, kol pasiekiamas tinkamas saldumo laipsnis (Baumé). Šiuo metu pridedamas vynuogių brendis, kad būtų pagamintas galutinis spirituotas vynas.
Aukštos kokybės vynas, pagamintas maišant skirtingų derlių vynus, kad būtų išgautos šiems brandintiems tawny portveiams būdingos juslinės savybės. Kiekvienas iš šių vynų yra brandinamas ąžuolo statinėse skirtingą laiką, o vidutinis visų mišinyje esančių vynų amžius lemia etiketėje nurodytą amžių. Gautas mišinys išreiškia savybes, kurias suteikia senėjimas medienoje.
Degustacijos pastabos: Gintaras stiklinėje. Kvapas: džiovinti vaisiai ir abrikosų bei graikinių riešutų natos. Pagal skonį vaisių skoniai. Ilgai išlieka ant finišo.
Vynuogių veislės: Tradicinės Douro vynuogių veislės.
Rūgštingumas: 4,7 g/l.
Likutis cukrus: 130 g/l.
Užsegimas: natūralus kamštis.
Patiekimo temperatūra: 12-14°C.
Mėgaukitės portve su paštetais, žolelių sūriais arba kaip aperityvą.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva
-
Jūsų krepšelis tuščias!