Gamintojas: Gerard Bertrand
Gėrimo tipas: Raudonas vynas
Kilmės šalis: Prancūzija
Tūris: 0,75 L
Stiprumas: 14.5%
Skonis: Sausas
Regionas: Languedoc-Roussillon
Vynuogės rūšis: Grenache, Syrah
1975 m. Gérard'as Bertrandas pradėjo savo vynuogių derliaus nuėmimą Château de Villemajou Corbières, kur atrado savo aistrą vynui. Per dvylika metų jis tobulino savo įgūdžius kartu su savo tėvu Georgesu Bertrandu, kol galiausiai palikimą perėmė ketvirtoji karta. Po tragiškos tėvo mirties 1987 m. Gérardas Bertranas perėmė Domaine de Villemajou šeimos valdymą ir įkūrė Gérard Bertrand vyno įmonę. Gérard Bertrand grupę sudaro 16 vyno dvarų ir 16 rūmų Prancūzijos Viduržemio jūros pakrantėje, kurių bendras plotas yra 850 hektarų. Dalis vynuogių skinamos rankomis ir brandinamos 225 litrų talpos Bordo statinėse, likusios laikomos nerūdijančio plieno talpyklose.
Gérard Bertrand Heritage An 462 Languedoc gaminamas iš Syrah ir Grenache vynuogių veislių, kurios skinamos rankomis ir atskirai, kad būtų užtikrintas optimalus brandumas. Nors Syrah vynuogės sunoksta anksčiau, Grenache vynuogės yra visiškai pašalintos.
Kai kurios Syrah vynuogės fermentuojamos visos kekės ir maceruojasi maždaug 15 dienų, o Grenache vynuogių maceravimo laikotarpis yra apie 3 savaites. Ekstrahavimas kruopščiai pritaikomas prie kiekvieno rezervuaro, kad būtų pasiektas veislių aromatas, taip pat šilkinė ir tanki struktūra.
Dalis vyno maždaug 10 mėnesių brandinama 225 litrų Bordo statinėse, pripildoma spaudžiant. Buteliai užkimšti natūraliu kamščiu.
Degustacijos pastabos:
Violetinė raudona spalva taurėje.
Kvapas kedro ir medienos prieskonių.
Skonis sodrus su gerai subalansuotas.
Ilgai išliekantis poskonis.
Gėrimo temperatūra: 15-18 °C
Mėgaukitės šiuo vynu su tamsiais, aštriais ir pikantiškais patiekalais.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas.