Gamintojas: Marchesi Antinori
Gėrimo tipas: Raudonas vynas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 0.75 L
Stiprumas: 14.5%
Skonis: Sausas
Regionas: Toskana
Vynuogės rūšis: Sangiovese
Toskanoje įsikūrusioje Tignanello vyninėje yra apie 130 hektarų vynuogynų, kurie suskirstyti į Tignanello ir Solaia sritis. Dirvožemio pobūdis, kalkingas ir schistozinis mergelis, kartu su dideliais temperatūros svyravimais tarp dienos ir nakties, labai prisideda prie vynų išskirtinumo. Šiuolaikiniai vyno gaminimo ir brandinimo rūsiai leidžia pabrėžti specifines kiekvieno vyno savybes tikslingai prižiūrint ir ruošiant. Be vynuogynų, dvare yra Malvasia ir Trebbiano vynuogių sklypai bei 37 hektarai alyvmedžių giraičių.
Vynai gaminami tik iš vynuogių, užaugintų Tenuta Tignanello dvare Mercatale Val di Pesa zonoje Chianti Classico rajone. Vynuogių veislės sudėtį sudaro 90% Sangiovese ir 10% Cabernet Sauvignon. Vynai brandinami 14–16 mėnesių senų ir naujų barikių mišinyje, užsandarinti natūralaus kamštienos kamščiu.
Degustacijos pastabos: Intensyvi rubino raudonumo spalva taurėje. Kvapas prinokusių raudonų vaisių, vanilės ir prieskonių. Skonis gyvas, intensyviai vaisiškas su šilkiniais taninais. Ilgai išliekantis poskonis.
Rūgštingumas: 5,5 g/l.
Likęs cukrus: 2,5 g/l.
Pateikimo temperatūra: 18-20C
Uždarymas: Natūralus kamštis
Puikiai dera su aviena, makaronais, daržovėmis ir pjaustytu sūriu ir keptos veršienos.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas.
-
Jūsų krepšelis tuščias!