Gamintojas: Yeni Raki
Kategorija: Raki
Kilmės šalis: Turkija
Tūris: 0,7L
Stiprumas: 45%
Raki, populiari Turkijos nacionalinis etanolinis gėrimas, yra būtinas turkiškų švenčių ingredientas, nesvarbu, ar tai būtų jau vakarienė su draugais namuose, didelė šventė, ar vakaras restorane. Raki Anatolijoje gaminama jau maždaug 300 metų iš anyžių, baltojo granuliuoto cukraus ir minkšto šaltinio vandens.
“Yeni Seri” gaminamas tik iš smulkių sėklų iš vakarų Anatolijos ir sodrių, prinokusių vynuogių. Spiritinis gėrimas kurį laiką brandinamas ąžuolo statinėse ir du kartus distiliuojamas.
Raki skonis pirmiausia priklauso nuo naudojamų vynuogių ir anyžių kokybės. Kadangi anyžiai visiškai istirpsta alcoholyje, jie raki yra nematomi, bet vis tiek aiškiai užuodžiami ir paragaujami. Baltas drumstumas, kurio raki taip pat vadinama “liūto pienu”, atsiranda įpylus vandens.
Degustacijos pastabos:
Spalva: Skaidri, šiek tiek tiek drumsta.
Kvapas: Gaivus, aštrus, anyžių, saldymedžio.
Skonis: Subtilus, aštrus, su anyžių, saldymedžio niuansais.
Poskonis: Ilgai dabarntis.
Mėgaukitės „Yeni Seri“ temperatūra, kurio temperatūra yra 6-8 °C.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva
-
Jūsų krepšelis tuščias!