Gamintojas: Angostura
Kategorija: Amaro likeris
Kilmės šalis: Trinidadas
Tūris: 0,7 L
Stiprumas: 35%
„Angostura“ trauktinė, kurią 1824 m. sukūrė vokiečių gydytojas Johanas Gottliebas Benjaminas Siegertas, buvo sukurtas Venesuelos mieste Angosturoje, dabar žinomame kaip Ciudad Bolívar. Siegert įkūrė ligoninę Pietų Amerikos kovotojo už laisvę Simono Bolívaro įsakymu ir iš pradžių sukūrė toniką kaip atogrąžų ligų gydymą.
Tačiau laikui bėgant jis išpopuliarėjo kaip pagardas ir dabar yra pagrindinis ingredientas ruošiant klasikinius kokteilius.
„Angostura“ pristato „Amaro di Angostura“ – tai įmonės 70 metų patirties likerių ir trauktinių gamybos liudijimas.
Šiam aromatiniam žolelių likeriui kruopščiai atrinktas distiliatas, išskirtiniai prieskoniai ir karčios žolelės kartu brandinami tris mėnesius, kad būtų sukurta sudėtinga ir harmoninga skonio struktūra, dėl kurios žinoma Angostura.
Degustacijos pastabos:
Spalva: giliai tamsiai auksinė.
Nosis: Aštrus, karamelė, cinamonas, citrusiniai vaisiai, šokoladas, cukrus.
Skonis: cinamono, karamelės, šiek tiek kartoko, šokolado, žolelių.
Poskonis: ilgai išliekantis.
Mėgaukitės likeriu grynu arba su ledu.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva