Gamintojas: Villa Sandi
Gėrimo tipas: Putojantis vynas
Kilmės šalis: Italija
Tūris: 3 * 0,2 L
Stiprumas: 11%
„Villa Sandi“ vyno darykla, esanti pačioje Veneto Prosecco regiono širdyje, Italijoje, yra garsi vyninė, žinoma dėl savo aukštos kokybės putojančių ir nejudančių vynų. Puikus XVII amžiaus pastatas „Villa Sandi“ yra įspūdinga vyninės būstinė ir atspindi turtingą šio regiono vyndarystės istoriją ir tradicijas.
Villa Sandi ypač garsėja savo Prosecco produkcija. Vynuogės auga kalvotuose Valdobbiadene kraštovaizdžiuose, kur mikroklimatas ir mineralų turtingas dirvožemis sudaro idealias sąlygas auginimui. Vynuogės kruopščiai skinamos rankomis, siekiant užtikrinti geriausią įmanomą kokybę. Tvarumas ir aplinkos apsauga yra svarbiausi, o tai pabrėžia šiuolaikinės technologijos ir daugybė sertifikatų.
Villa Sandi Il Fresco Prosecco Treviso Brut – tipiškas Veneto regiono vynas, auginamas Trevizo provincijoje Prosecco DOC srityje. Vynuogės klesti moreninės kilmės kalvose ir aliuviniuose lygumos dirvožemiuose, sudarydamos idealias sąlygas vynuogininkystei.
Iš visų vynuogių, švelniai suspaudžiant pneumatiniu presu, gaunama misa, kuri po pirminio supylimo perkeliama į kontroliuojamos temperatūros talpyklas, kuriose lieka iki tolesnio perdirbimo. Misa, sumaišyta su specialiai atrinktomis mielių kultūromis iš Villa Sandi, perkeliama į rezervuarus, kuriuose fermentacija vyksta kontroliuojamoje 15-16°C temperatūroje. Kai tik pasiekiamas norimas alkoholio ir cukraus kiekis, fermentacija sustabdoma aušinant. Po trumpo nusistovėjimo putojantis vynas yra paruoštas išpilstymui, kuris uždaromas natūraliu kamščiu.
Degustacijos pastabos:
Šiaudų geltonumas stiklinėje. Kvapas vaisinis, gėlių, su obuolių ir kalnų gėlių natomis. Skonis sausas, gaivus ir vaisiškas. Ilgai išlieka ir daug vaisių.
Likęs cukrus: 12 g/l
Rūgštingumas: 5,8 g/l
Patiekimo temperatūra: 6-8 °C
Šis Prosecco idealiai tinka kaip aperityvas, prie aštraus maisto ir garuose virtų jūros gėrybių.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas, Lietuva