Gamintojas: Gerard Bertrand
Gėrimo tipas: Raudonas vynas
Kilmės šalis: Prancūzija
Tūris: 0,75 L
Stiprumas: 15%
Skonis: Sausas
Regionas: Corbieres
Vynuogės rūšis: Chateau
„Gérard Bertrand La Forge 2021“ – įspūdingas cuvée, įkūnijantis šimtametes Pietų Prancūzijos Corbières regiono vyndarystės tradicijas. Šis išskirtinis raudonasis vynas gaminamas iš kruopščiai atrinktų Carignan ir Syrah vynmedžių, kai kuriems iš jų įspūdinga 80 metų. Vynuogės skinamos išskirtinai rankomis, kad būtų kuo geresnės būklės ir būtų garantuota išskirtinė kokybė. Po derliaus nuėmimo dalis vynuogių brandinamos 225 litrų prancūziško ąžuolo Bordo statinėse, o kita dalis – nerūdijančio plieno talpose, kad būtų pasiektas optimalus vaisių ir struktūros balansas.
Šio vyno istorija glaudžiai susijusi su Gérard Bertrand aistra ir meistriškumu. Jis pradėjo rinkti vynuoges Château de Villemajou Corbières dar 1975 m. ir labai prisidėjo prie vyndarystės, vadovaujamas savo tėvo Georges\'o Bertrand\'o. Po staigios tėvo mirties 1987 m. Gérard\'as Bertrand\'as perėmė šeimos vyninės valdymą ir išplėtė savo įmonę į garsiąją Gérard Bertrand grupę. Šiandien jo valdą sudaro 16 vynuogynų ir pilių palei Prancūzijos Viduržemio jūros pakrantę, iš viso apimančius 850 hektarų pirmos klasės vynuogynų.
„La Forge 2021“ yra riboto leidimo vynas, iš kurio buvo išpilstyti tik 18 787 buteliai – tikras kolekcinis daiktas puikių raudonųjų vynų mėgėjams.
Degustacijos pastabos: Šis išskirtinis raudonas vynas yra giliai granato raudonumo su violetiniais atspindžiais taurėje. Puokštė intensyvi ir daugiasluoksnė, su prinokusių juodųjų vaisių, tokių kaip gervuogės ir vyšnios, natos, kurias papildo saldymedžio, juodųjų pipirų ir skrudintų vanilės bei kakavos kvapai. Skonyje jis žavi elegantiška tanino struktūra, aksominiu sodrumu ir nuostabia vaisių, prieskonių ir smulkių medienos natų harmonija. Ilga, sudėtinga apdaila palieka juodojo šokolado, skrudintos kavos ir Viduržemio jūros žolelių niuansų.
Gérard Bertrand La Forge 2021 yra puikus priedas prie sočių patiekalų, tokių kaip troškinta ėriena, žvėrienos ragu arba ant grotelių keptas antrekotas. Jis taip pat puikiai dera su brandžiais kietaisiais sūriais, tokiais kaip Comté ar Manchego. Patiekiamas optimalioje 16–18 °C gėrimo temperatūroje, jis išskleidžia visą savo aromatų spektrą ir suteikia išskirtinį malonumą ypatingomis progomis.
Importuotojas: MB Drinkas, Žemaičių pl. 23, Kaunas.
-
Jūsų krepšelis tuščias!